Το 1ο Δημοτικό Σχ. Καματερού είναι από τα ωραιότερα σχολεία της Δυτικής Αττικής

Το 1ο Δημοτικό Σχ. Καματερού είναι από τα ωραιότερα σχολεία της Δυτικής Αττικής

Με χαρά και ενθουσιασμό λάβαμε γνώση για την υπέροχη δουλειά που έχει κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού καθώς με όρεξη, φαντασία και μεράκι μεταμόρφωσαν την γκρίζα όψη του σχολείου σε ένα παράδεισο με χρώματα, επιδαπέδια παιχνίδια και εικόνες που κάνουν τους μαθητές να ανυπομονούν να βρεθούν στα θρανία.

Έχοντας ως μότο του τους τη φράση του Όσκαρ Ουάιλντ “Το σχολείο θα έπρεπε να είναι το ωραιότερο μέρος σε κάθε πόλη και χωριό. Τόσο ωραίο που η τιμωρία για τα απείθαρχα παιδιά θα έπρεπε να είναι ο αποκλεισμός τους από τον σχολείο την επόμενη μέρα!” πήραν την μεγάλη απόφαση πριν από τρία περίπου χρόνια να αναδιαμορφώσουν και να εξωραΐσουν τον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Ένας πολύχρωμος παράδεισος στο προαύλιο του σχολείου

Η αρχή έγινε με τα κλασικά επιδαπέδια παιχνίδια τύπου “κουτσό” και φιδάκι. Η Μαρία σχεδίαζε, η Ρούλα, η Ερατώ, ο Κώστας, η Νέρι, η Κατερίνα, η Ειρήνη, η Μαρία και οι μαθητές χρωμάτιζαν.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και το σχολικό προαύλιο έγινε ένας παράδεισος παιχνιδιού και ανεμελιάς για τους μαθητές.

Με την όμορφη αυτή πρωτοβουλία οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, συμμετέχοντας σε μια σειρά επιδαπέδιων παιχνιδιών στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Όχι άλλο γκρίζο στα σχολεία

Εν συνεχεία ανέλαβαν δράση και ζωγράφισαν και ορισμένους από τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου. Όπως μας δήλωσαν με χαρά “Βάψαμε, ζωγραφίσαμε, δώσαμε χρώμα και ζωή στους μονόχρωμους και απρόσωπους τοίχους του σχολείου και η λάμψη που είδαμε στα μάτια των μαθητών ήταν η επιβράβευση της προσπάθειάς μας.”

Ο Μικρός Πρίγκιπας κυριαρχεί στις ζωγραφιές που κοσμούν το παλιό σχολικό κτίριο κατασκευής 1956 και έτσι τα παιδιά έχουν ως πρότυπο τα σοφά λόγια που έχουν αποδοθεί στον αγαπημένο λογοτεχνικό ήρωα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη συνεργασία των δασκάλων όλοι οι μαθητές έπιασαν τα πινέλα και είχαν την ευκαιρία να βάλουν τη δική τους πινελιά στον καλλωπισμό του σχολείου τους!

Πλέον στόχος μαθητών αλλά και Συλλόγου είναι να γίνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού το ωραιότερο μέρος στην πόλη τους!

Δείτε φωτογραφίες που δείχνουν πόσο σπουδαία δουλειά έχει κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού: