Το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Λευκάδας απέκτησαν το δικό τους απινιδωτή

Το 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Λευκάδας απέκτησαν το δικό τους απινιδωτή

Το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Λευκάδας είναι πλέον εξοπλισμένο με αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν επιτυχώς παρακολουθήσει το πιστοποιημένο πρόγραμμα πρώτων βοηθειών στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος και είχαν λάβει όλες τις γνώσεις για να ξέρουν πώς να αντιδράσουν και τι να κάνουν σε περίπτωση που συμβεί κάποιο γεγονός καρδιακής ανακοπής μέσα σε σχολικές αίθουσες ή την ώρα των αθλοπαιδιών.

Χάρη στην πρωτοβουλία και την πολύτιμη στήριξη της κας Ερμιόνης Γρηγόρη, εκπαιδευτικού του σχολείου και  εκπαιδεύτρια Α’ Βοηθειών, η απόκτηση ενός απινιδωτή έγινε πραγματικότητα.

Απαραίτητη η παρουσία απινιδωτή σε κάθε σχολείο

Η ύπαρξη απινιδωτή στο σχολείο συμβάλλει στην εξοικείωση των μαθητών με την Απινίδωση και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Τα παιδιά μαθαίνουν ζωτικής σημασίας δεξιότητες και καλλιεργείται μια κουλτούρα ανταπόκρισης, ώστε σαν μελλοντικοί πολίτες να είναι έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί να δράσουν άμεσα, όταν παραστεί ανάγκη, σώζοντας ζωές.

Παράλληλα μαθαίνουν να βοηθούν τους άλλους και αναπτύσσουν το αίσθημα αλληλεγγύης, αλτρουισμού και κοινωνικής ευθύνης. Μια προετοιμασία μαθητών και εκπαιδευτικών θα συμβάλλει στην αποφυγή πανικού, στη σωστή και άμεση δράση, ώστε να μη χαθεί χρόνος, καθώς τα λεπτά είναι πολύτιμα σε περίπτωση Καρδιακής Ανακοπής.

Το σχολείο μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στην συντονισμένη προσπάθεια για να σωθεί η ζωή συνανθρώπων μας μετά από καρδιακή ανακοπή.

Οι απινιδωτές οφείλουν να τοποθετούνται σε τέτοιο σημείο ώστε να είναι δυνατή η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτούς και να γνωστοποιηθεί η ύπαρξη του στους αρμόδιους φορείς όπως το ΕΚΑΒ, οι διασώστες και οι πιστοποιημένοι ανανήπτες της περιοχής.

Μπορείτε να δείτε τον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών πατώντας εδώ

 

 

Ροή Ειδήσεων