Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων είναι μια όαση γνώσης και παιχνιδιού για τους μαθητές

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων είναι μια όαση γνώσης και παιχνιδιού για τους μαθητές

Χαιρόμαστε να προβάλλουμε τις όμορφες δράσεις σχολείων που αποδεικνύουν εμπράκτως ότι όταν υπάρχει μεράκι, αγάπη για τους μαθητές και όρεξη για όμορφα κτίρια και προαύλια πλημμυρισμένα με χρώμα που θα αποτελούν πόλο έλξης για τα παιδιά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων είναι ένα δημόσιο σχολείο – στολίδι για την ευρύτερη περιοχή καθώς με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε αγαστή συνεργασία με τους δασκάλους και τους τοπικούς φορείς, πάρθηκε η απόφαση να εξωραϊστεί το σχολείο τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά ώστε να πάψει να αποτελεί ένα συνηθισμένο γκρίζο σχολικό κτίριο.

Η ισχύς εν τη ενώσει για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του σχολείου

Όπως δήλωσε στο Infokids.gr, o πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Ευάγγελος Ρήλος σκοπός αυτής της αισθητικής αναμόρφωσης ήταν η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών και η βελτίωση των σχολικών υποδομών.  «Η αναβάθμιση των σχολικών υποδομών είναι προτεραιότητά μας και υποχρέωσή μας απέναντι στην εκπαιδευτική – σχολική κοινότητα. Συνεχίζουμε τις στοχευμένες εργασίες για να διασφαλίσουμε την καλή λειτουργία των σχολικών υποδομών, δίνοντας ταυτόχρονα σε όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, την ευκαιρία να δημιουργούν και να εκφράζονται σε χώρους αναβαθμισμένους, σε λειτουργικές σχολικές μονάδες, που καλύπτουν κάθε ανάγκη των παιδιών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήλος.

Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν παγκάκια και δεντράκια στο προαύλιο του σχολείου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν φιλόξενες γωνιές για να κάθονται οι μαθητές κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Επιπλέον, η φύτευση αποτελεί βασικό στοιχείο της της βελτίωσης του μικροκλίματος του σχολικού περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των μαθητών.

Εν συνεχεία στις σκάλες του σχολείου τοποθετήθηκαν πολύχρωμα αυτοκόλλητα με όμορφες σκέψεις και προτροπές, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό ένα κλίμα καλής συνεργασίας,  σεβασμού και εποικοδομητικής  σχέσης μεταξύ  των μαθητών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της αμοιβαιότητας μεταξύ των παιδιών  και στην καταστολή φαινομένων ενδοσχολικής βίας. Έτσι οι μαθητές ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες έρχονται καθημερινά  σε επαφή με αυτά τα μηνύματα ώστε να τα κάνουν κτήμα τους και να  γίνουν μαθήματα συμπεριφοράς για τη ζωή τους.

Τοποθετηθήκαν 13 ασπροπίνακες πορσελάνης σε κάθε αίθουσα στη θέση των παλιών και φθαρμένων πράσινων κιμωλίας υπακούοντας στις επιταγές της σύγχρονης εκπαιδευτικής τάσης και στο δικαίωμα των παιδιών για μόρφωση σε ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές.

Βέβαια, το εντυπωσιακότερο όλων είναι τα επιδαπέδια παιχνίδια που σχεδιάστηκαν και ζωγραφίστηκαν στο προαύλιο. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και το σχολικό προαύλιο έγινε ένας παράδεισος παιχνιδιού και ανεμελιάς για τους μαθητές. Έτσι οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, μέσα από το παιχνίδι.

Ροή Ειδήσεων