Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας έχει το πιο χρωματιστό και παιχνιδιάρικο προαύλιο σε όλη την Αττική

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας έχει το πιο χρωματιστό και παιχνιδιάρικο προαύλιο σε όλη την Αττική

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα πιο χρωματιστά και παιχνιδιάρικα προαύλια σχολείων που υπάρχουν στην Αττική.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αρχές Σεπτεμβρίου, γονείς και εθελοντές πήραν τα πινέλα ανά χείρας και με όρεξη και αγάπη για τα παιδιά ζωγράφισαν το προαύλιο του σχολείου με φωτεινά χρωματα. Στο τέλος της ημέρας, το προαύλιο μεταμορφώθηκε σε έναν παράδεισο χρωμάτων ενώ την παράσταση κλέβουν τα επιδαπέδια παιχνίδια που σχεδιάστηκαν και ειδικότερα, η σκακιέρα, η τρίλιζα, το φιδάκι και το κουτσό.

Με την όμορφη αυτή πρωτοβουλία οι μαθητές όλων των τάξεων έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν αλλά και να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, συμμετέχοντας σε μια σειρά επιδαπέδιων παιχνιδιών στον αύλειο χώρο του σχολείου.

Το εν λόγω σχολείο φημίζεται και για τις αξιόλογες δράσεις που κατά καιρούς εκπονεί και συμβάλλουν τα μέγιστα ούτως ώστε οι μαθητές να αγαπούν το σχολείο και να συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες βελτίωσης της εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τον θεσμό της πράσινης κάρτας μέσω της οποίας οι μαθητές παρακινούνται να επιλέγουν υγιεινά σνακ για το κολατσιό τους από το κυλικείο του σχολείου. Οι μαθητές σχολείου έχοντας την “πράσινη κάρτα” συμπληρώνουν με σφραγίδα κάθε φορά που αγοράζουν από το κυλικείο κάτι που περιλαμβάνεται στη λίστα και με 10 αγορές επιβραβεύεται η προσπάθειά του με ένα δωρεάν γεύμα.

Σημειωτέον, πριν λίγες μέρες ( Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου) οι μαθητές βραβεύτηκαν από την Ενωση Γονέων για το 3ο βραβείο που κατέκτησαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό για το bullying.