“Το αμαξίδιο δεν έχει πρόσβαση παντού και είναι δύσκολο να με κουβαλάνε”: Ο 4χρονος Δημητράκης αξίζει να ακουστεί

"Το αμαξίδιο δεν έχει πρόσβαση παντού και είναι δύσκολο να με κουβαλάνε στα χέρια": Ο 5χρονος Δημητράκης αξίζει να ακουστεί

“Το αμαξίδιο δεν έχει πρόσβαση παντού και είναι δύσκολο να με κουβαλάνε”: Ο 4χρονος Δημητράκης αξίζει να ακουστεί

Ο 4χρονος Δημήτρης είναι ένα παιδί ΑμεΑ με εγκεφαλική παράλυση και τετραπληγία που μας έχει συστηθεί μέσα από τις αναρτήσεις της μαμάς του Μαρίας Τούβα, μέσω των οποίων εναθαρρύνει και άλλους γονείς ΑμεΑ να είναι δραστήριοι και κοινωνικοί και να μην το βάζουν ποτέ κάτω με την πορεία των ξεχωριστών παιδιών τους γιατί κάθε μικρή τους νίκη είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξή τους.

Στη σημερινή της ανάρτηση η μαμά αναδεικνύει το μήνυμα ότι παρόλο που δεν υπάρχουν παντού υποδομές για την απρόσκοπτη πρόσβαση των παιδιών με αμαξίδιο εντούτοις ως οικογένεια πήραν το ρίσκο και πήγαν εκδρομή σε ένα βουνό. Όπως δήλωσε στο Ιnfokids.gr η μαμά “Πήγαμε εκδρομή σε ενά βουνό παρόλο που ξέραμε οτι ο Δημήτρης θα ήταν στα χέρια μας διότι έχει χωματόδρομους , παρ όλα αυτά επιλέξαμε να παμε μια ομορφη οικογενειακη εκδρομη γνωρίζοντας αυτη την «δυσκολία» και ήταν και το μήνυμα που ήθελα να φανεί.

Σε δεύτερο επίπεδο θέλει να θίξει το ζήτημα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ καθώς είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν υποδομές και σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολο οι γονείς να κουβαλάνε τα παιδιά τους όπου πηγαίνουν επειδή δεν φρόντισαν οι αρμόδιοι να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αξίζει να σταθούμε στα λόγια του μικρούλη που κλείνουν μέσα τους όλη την ουσία της συνύπαρξης και την άρση κάθε αποκλεισμού των ΑμεΑ από την καθημερινότητα “Μαθαίνω στον κόσμο για εμένα, για εμάς. Κυκλοφορώ για να μας συνηθίζουν στον κόσμο μας. Χάρισα πολλά χαμόγελα σε αγνώστους. Αν μπορώ εγώ σίγουρα μπορείς & εσύ!

Η τρυφερή ανάρτηση του 4χρονου Δημητράκη

Υπάρχουν μέρες καλές, μέρες κακές, μέρες συντριπτικές, μέρες τόσο κουραστικές, μέρες που νιώθω οτι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο & μέρες που νιώθω έτοιμος να κατακτήσω ότι βρεθεί μπροστά μου.

Ανεξάρτητα απο το ποιο είδος μέρας θα έρθω αντιμέτωπος πρέπει να ανταπεξέλθω και να συνεχίσω.

Δεν έχω άλλη επιλογή και το να συνεχίσω είναι η καλύτερη επιλογή που έχω.

Πήγα μια ακόμη εκδρομούλα με την οικογένειά μου. Δύσκολα τα πράγματα. Κάπου πήγαμε και το αμαξίδιο δεν μπορούσε να πάει εκεί. Με κράτησαν στα χέρια.

Μεγαλώνω και δεν είναι εύκολο να με κουβαλάνε στα χέρια. Και πως να κρατήσεις στα χέρια ένα σώμα υποτονικό; Αλλού το κεφάλι, αλλού τα πόδια…

Ευτυχώς όμως στις ανηφόρες του χωριού έκατσα και πάλι στο αμαξίδιο μου. Πάει καλά το όχημα μου 😋.

Το βράδυ δεν κοιμήθηκα. Δεν συνηθίζω αμέσως ένα νέο χώρο. Κάτι κατάφερα όμως… Μαζεύω νέες εικόνες, νέα ερεθίσματα, νέες εμπειρίες.
Μου αρέσει να χαζεύω το πράσινο τοπίο.

Μαθαίνω στον κόσμο για εμένα, για εμάς. Κυκλοφορώ για να μας συνηθίζουν στον κόσμο μας. Χάρισα πολλά χαμόγελα σε αγνώστους.
Αν μπορώ εγώ σίγουρα μπορείς & εσύ!

Με αγάπη Δημήτρης,
( 4 ετών εγκεφαλική παράλυση, τετραπληγία)
~Καλημέρα φίλοι μου 🤗✌🏻~

 

Διαβάστε επίσης:

Κοζάνη: Θρήνος για τη μητέρα 3 παιδιών που “έφυγε” από κορωνοϊό – Oι δηλώσεις του συζύγου της

Δώδεκα νέα είδη μανιταριών εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν από μαθητές δημοτικού στα Γρεβενά!

Τι έκαναν οι γονείς μας στη δεκαετία του ’80 όταν δεν υπήρχαν κινητά για να τους αποσπούν;

To Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγριάς Bόλου ανακαινίστηκε και η αλλαγή είναι θεαματική!

Ροή Ειδήσεων