“Το Δενδρόπαιδο”: Τζένη Κόλλια και Μιχάλης Σιωνάς μάς εξηγούν γιατί είναι από τις παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουμε φέτος!

“Το Δενδρόπαιδο”: Τζένη Κόλλια και Μιχάλης Σιωνάς μάς εξηγούν γιατί είναι από τις παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουμε φέτος!

Με ένα σύγχρονο θεατρικό έργο για παιδιά και νέους, Το Δεντρόπαιδο, υποδέχεται τη θεατρική περίοδο 2023-2024 η Παιδική-Εφηβική σκηνή του ιστορικού θεάτρου Τζένη Καρέζη και όπως όλα δείχνουν είναι από τις παιδικές παραστάσεις που θα κάνουν αίσθηση!

Ένα έργο με σπουδαία διδάγματα για παιδιά και εφήβους που αξίζει την προσοχή όλων μας. Όπως διαβάζουμε στο κείμενο της παράστασης, μέσα από αυτό το θεατρικό η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας Μισέλ Ριμλ μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, την αξία της φιλίας, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, την πίστη στις αξίες και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων.

Οι σκηνοθέτες της παράστασης, Τζένη Κόλλια και Μιχάλης Σιωνάς, ξεκλέβουν χρόνο από τις τελικές πρόβες και εξηγούν αποκλειστικά στο Infokids γιατί “Το Δενδρόπαιδο” είναι από τις παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσουμε φέτος!

“Το Δενδρόπαιδο” παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πώς έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου έργου; Τι σας κίνησε το ενδιαφέρον;

Είναι ένα αμιγώς θεατρικο έργο για παιδιά , που αυτό το καθιστά πιο ολοκληρωμένο ως προς την μορφή, δομή και περιεχόμενο του.

Είναι ένα έργο που βασίζεται στους θεατρικούς κανόνες συγγραφής ενός έργου. Εχει καθαρά νοήματα, πλοκή, χιούμορ συγκίνηση και μας μιλά για καθολικές αξίες όπως όλα τα σπουδαία θεατρικά έργα.

Η Mishel  Riml είναι βραβευμένη συγγραφέας Καναδή με εμπειρία στο θεατρο για παιδιά κ εφήβους.

Ποια είναι τα μηνύματα του έργου;

Όπως σε όλα τα αξιόλογα θεατρικά έργα , έτσι και σε αυτό , τα μηνύματα παραμένουν επίκαιρα και διαχρονικά. Αφορούν στις σχέσεις με την οικογένεια μας,, στους φίλους μας και στο πως αρχίζουμε να διαμορφώνουμε την συνείδηση μας για τον κόσμο , αλλά και την θεση μας σε αυτόν.

Και αυτό η Michel Riml το κάνει με ευαισθησία, χιούμορ , χαρα, μέσα από την περιπετειώδη ιστορία του δεκάχρονου Ειβερι που θέλει να σώσει τον πλανήτη , την φύση, και να πείσει την οικογένεια του και ,την παιδική του φίλη , ότι μπορούν να ζήσουν όμορφα και δημιουργικά με πιο λίγα πράγματα από όλα όσα προσφέρει η τεχνολογία.

Γιατί αξίζει τα παιδιά αλλά και οι γονείς να δουν την παράσταση και σε ποιες ηλικίες απευθύνεσθε;

Γιατί θα περάσουν όμορφα , θα γελάσουν θα γνωρίσουν ένα  διαφορετικό παιδικό ήρωα με ιδανικά και μοναδικό του όπλο την σκέψη και την αγωνία του για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες γιατί τα παιδιά είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες που μπορούν να επεξεργαστούν τα πάντα, απλώς και ευτυχώς  με το δικό τους αληθινό κ ξεχωριστό τρόπο.

Οι γονείς θα κάνουν ένα ταξίδι στη δίκη τους παιδική ηλικία και ίσως να δουν ότι δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο με του αγαπημένους μας.

Ποια είναι η φράση που αγαπάτε και πιστεύετε ότι λέει τα πάντα για το έργο αυτό;

«Μπορεί ένα παιδί να κάνει την διαφορά;»
«Η φιλία είναι καρπός που μεγαλώνει αργά»
«Τα δέντρα είναι οι ροκ σταρς του περιβάλλοντος»

Πληροφορίες για την παράσταση

Έναρξη: Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ.

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Εισιτήρια: 10 ευρώ (παιδικό), 12 ευρώ (κανονικό)

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/to-dentropaido-tree-boy/

Τηλέφωνο ταμείου θεάτρου για μεμονωμένα εισιτήρια: 2103636144 – ARTinfo: 2109213310

Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα

2103636144, 2103644921

Διαβάστε επίσης:

Οι Οργανούληδες στα σχολεία για να εκπαιδεύσουν τα παιδιά για την υγιεινή ζωή και τη δωρεά οργάνων

Με τα κορίτσια που κέρδισαν τον Παγκόσμιο Τελικό F1 in Schools συναντήθηκε η Υφυπουργός Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Συμφωνία SOS» στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη (15/10)

Ροή Ειδήσεων