Το δύσκολο χειρουργείο 3 μηνών βρέφους με μυελομηνιγγοκήλη – Η ανάρτηση του γιατρού συγκινεί

Το δύσκολο χειρουργείο 3 μηνών βρέφους με μυελομηνιγγοκήλη – Η ανάρτηση του γιατρού συγκινεί

H αισιόδοξη είδηση της ημέρας αφορά το κρίσιμο και απαιτητικό χειρουργείο ενός 3 μηνών μωρού με μυελομηνιγγοκήλη που όπως ανακοίνωσε ο νευροχειρουργός Βασίλειος Ζέρρης είχε αίσια έκβαση.

Η ανάρτηση του γιατρού συγκινεί

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του “Αντιμετωπίσαμε σήμερα σύνθετο περιστατικό, 3 μηνών βρέφος με Μυελομηνιγγοκήλη. Δηλαδή τα νεύρα του μωρού και ο νωτιαίος μυελός βρισκόντουσαν έξω από την Σπονδυλική του Στήλη. Με τη χρήση του μικροσκοπίου, μικροχειρουργικά απελευθερώσαμε τα νεύρα και τα επαναφέραμε στη φυσιολογική τους θέση, χαρίζοντας στο μωρό ένα υγιές μέλλον.”

Τι είναι η μυεολομηνιγγοκήλη

Η ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης ξεκινάει πολύ νωρίς από τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Ο εγκέφαλος, η σπονδυλική στήλη και ο περιβάλλον ιστός αναπτύσσονται από μια δομή που ονομάζεται νευρικός σωλήνας. Συνήθως η ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα ολοκληρώνεται ή «κλείνει» μεταξύ της 26ης και 28ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης.

Η μυελομηνιγγοκήλη είναι μια διαταραχή που σχετίζεται με την ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης του παιδιού. Πρόκειται για την σοβαρότερη μορφή δισχιδούς ράχης και συμβαίνει όταν ο νωτιαίος μυελός ή μερικά νευρικά στοιχεία του, είναι εκτεθειμένα μέσω ενός ανοίγματος της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα, την μερική ή ολική παράλυση και σοβαρές αισθητικές διαταραχές περιοχών του σώματος κάτω από το επίπεδο του ανοίγματος της σπονδυλικής στήλης.

Οι συνέπειες μπορούν να είναι δραματικές, ειδικά σε αδυναμία έγκαιρης διάγνωσης ή σε περίπτωση που η αντιμετώπιση δεν είναι επαρκής. Η πάθηση αυτή μπορεί, ειδικά στις παραπάνω περιπτώσεις, να οδηγήσει σε παράλυση άκρων, δυσλειτουργία της κύστης και του εντέρου. Όταν, όμως, αντιμετωπίζεται από έμπειρους νευροχειρουργούς, είναι εφικτή η πλήρης αποκατάσταση.

 

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ξέσπασε ο παππούς της Φραντζέσκας – «Πάνε τα παιδιά μας να διασκεδάσουν και μας τα φέρνουν σε νεκροφόρες»

Σεμινάριο Infokids «Πώς θα βάλω όρια στο παιδί μου – Τι φταίει για την παραβατικότητα των ανηλίκων» στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (11/3)

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ξηροί καρποί από γνωστό σούπερ μάρκετ – Βρέθηκαν νεκρές προνύμφες

Ροή Ειδήσεων