Το ένα και μοναδικό βιβλίο που θα αντικατασταθεί στα Δημοτικά το νέο σχολικό έτος – ποιο είναι;

Δημοτικά

Το ένα και μοναδικό βιβλίο που θα αντικατασταθεί στα Δημοτικά το νέο σχολικό έτος – ποιο είναι;

Επτά σχολικά βιβλία θα αντικατασταθούν – ένα από αυτά σε μία τάξη του Δημοτικού.

Το νέο σχολικό έτος 2024-25 φέρνει σημαντικές αλλαγές στη διδακτική ύλη των ελληνικών σχολείων, με την αντικατάσταση συνολικά επτά σχολικών βιβλίων. Από αυτά, πέντε θα αλλάξουν στα Λύκεια, ένα στα Γυμνάσια και ένα στα Δημοτικά σχολεία. Το βιβλίο που θα αντικατασταθεί στα Δημοτικά είναι το “ΓΛΩΣΣΑ (ΤΕΥΧΟΣ 1)” της Ε΄τάξης.

Δημοτικό

ΓΛΩΣΣΑ (ΤΕΥΧΟΣ 1) της Ε΄τάξης

Το βιβλίο αυτό αποτελεί βασικό κομμάτι της διδακτικής ύλης για την Ελληνική γλώσσα στην Ε’ τάξη του Δημοτικού. Η αντικατάστασή του στοχεύει στην ανανέωση του εκπαιδευτικού υλικού, προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και μεθόδους. Το νέο βιβλίο αναμένεται να περιλαμβάνει βελτιώσεις και αναβαθμίσεις που θα ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας και τη μάθηση των μαθητών.

Τελευταίο τετραήμερο ξεκούρασης

Η διεξαγωγή των Ευροεκλογών συνοδεύεται και από το κλείσιμο των σχολείων, μιας και η ψηφοφορία γίνεται εκεί. 

Οι ευρωεκλογές θα γίνουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου 2024, την ώρα που είναι και η εξεταστική περίοδος. Θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024, σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη.

Στην Ελλάδα, οι εκλογές γίνονται πάντα Κυριακή και έτσι θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου 2024.

Τα σχολεία σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κλείνουν δύο ημέρες. Κλείνουν την Παρασκευή και την Δευτέρα.

Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024. Τετραήμερο ξεκούρασης έρχεται, λοιπόν, για τους μαθητές στο τέλος της εβδομάδας, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουν για λίγες μόλις μέρες στα θρανία.

Πότε κλείνουν τα Δημοτικά για καλοκαίρι;

Τελευταία ημέρα λειτουργίας των Δημοτικών και νηπιαγωγείων, κατά την οποία θα αποχαιρετίσουν συμμαθητές και δασκάλους για το καλοκαίρι, είναι η επόμενη Παρασκευή, 14 Ιουνίου. 

Πότε θα δοθούν οι τίτλοι Προόδου και Σπουδών

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων, 14 Ιουνίου 2024 ημέρα Παρασκευή, θα χορηγηθούν  οι Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλων Σπουδών για την εγγραφή τους στο Δημοτικό. Επίσης, την ίδια ημέρα αποστέλλονται οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών/τριών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Η επιστροφή στα θρανία

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία. Οι δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν επιστρέψει στο πόστο τους ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 08:15 για τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Διαβάστε επίσης:

Το infokids.gr προσφέρει φαρμακεία σε δύο δημοτικά σχολεία της Εύβοιας! Εκπαίδευση μαθητών από γιατρό

Έρχεται… 4ήμερο για τους μαθητές: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή και τη Δευτέρα

«Μαμά, δε θέλω να πω ποίημα»: Τι να πούμε στο παιδί εάν ντρέπεται να εκτεθεί;