Το «Μυαλά που κουβαλάς 2» έσπασε το box office με 155 εκατομμύρια δολάρια: Το μεγαλύτερο άνοιγμα μετά την «Barbie»

Το «Μυαλά που κουβαλάς 2» έσπασε το box office με 155 εκατομμύρια δολάρια: Το μεγαλύτερο άνοιγμα μετά την «Barbie»

Το sequel κινουμένων σχεδίων της Disney και της Pixar «Μυαλά που κουβαλάς 2» σημείωσε 155 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο Σαββατοκύριακο κυκλοφορίας του, ξεπερνώντας το «Dune: Part Two» (82. 5 εκατομμύρια δολάρια) και το «Godzilla x Kong: The New Empire» (80 εκατομμύρια δολάρια) ως το μεγαλύτερο άνοιγμα της χρονιάς.

Είναι επίσης η πρώτη ταινία μετά την «Barbie”» του περασμένου Ιουλίου (162 εκατομμύρια δολάρια) που κάνει ντεμπούτο πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Οδεύοντας προς το Σαββατοκύριακο, η συνέχεια της επιτυχίας του 2015 αναμένεται να συγκεντρώσει 80 έως 90 εκατομμύρια δολάρια.

Διεθνές box office

Το «Μυαλά που κουβαλάς 2» συνδέθηκε επίσης στο διεθνές box office με 140 εκατομμύρια δολάρια, αρκετά για να ξεπεράσει το «Frozen 2» (135 εκατομμύρια δολάρια) ως το μεγαλύτερο άνοιγμα κινουμένων σχεδίων στο εξωτερικό όλων των εποχών.

Η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα δυναμική σε όλη τη Λατινική Αμερική, όπου έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών πίσω από το έπος της Marvel της Disney «Avengers: Endgame». Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ταινία έχει κερδίσει 295 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Μυαλά που κουβαλάς 2» σηματοδοτεί μια τεράστια νίκη για τις αίθουσες, οι οποίες περίμεναν νευρικά να απογειωθεί η θλιβερή καλοκαιρινή σεζόν. Είναι επίσης ένας θρίαμβος για την Pixar, η οποία δυσκολεύτηκε στο box office τα τελευταία χρόνια, καθώς η Disney έστειλε ταινίες όπως το «Turning Red», το «Soul» και το «Luca» απευθείας στο Disney+ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο επικεφαλής της Pixar, Pete Docter, ο οποίος σκηνοθέτησε το «Inside Out» του 2015, υποστήριξε ότι η στρατηγική της εποχής του COVID «εκπαίδευσε» το κοινό να παρακολουθεί τις ταινίες του στούντιο στο σπίτι – εξ ου και οι συγκριτικά λιγότερο αγκαλιασμένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες του «Lightyear» του 2022 και του «Elemental» του 2023.

Λοιπόν, φαίνεται ότι οι οικογένειες έχουν ανακαλύψει ξανά τη δύναμη της Pixar στη μεγάλη οθόνη. Αυτό το ντεμπούτο σηματοδοτεί το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της Pixar, μπροστά από το «Finding Dory» του 2016 (135 εκατομμύρια δολάρια) και το «Toy Story 4» του 2019 (120 εκατομμύρια δολάρια) και πίσω μόνο από το “Incredibles 2” του 2018 (182 εκατομμύρια δολάρια). Οι πωλήσεις εισιτηρίων για το «Μυαλά που κουβαλάς 2» ξεπέρασαν το πρωτότυπο, το οποίο άνοιξε στα 90,5 εκατομμύρια δολάρια!

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαιρινές διακοπές: Διασκεδάζοντας με τη γιαγιά και τον παππού

Διαγωνισμός: Κερδίστε προσκλήσεις για το παιδικό μιούζικαλ «Χανς & Γκρέτελ» (23/6) – ΝΙΚΗΤΕΣ

Ροή Ειδήσεων