Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

<img class="alignleft size-full wp-image-67" title="Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης" src="https://www.infokids.gr/wp-content/uploads/2009/07/akropolis_museum1.jpg" alt="Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης" />Ένα βιβλίο για τα μνημεία της Ακρόπολης, για τα θαυμαστά έργα των αρχαίων Αθηναίων! Ένα βιβλίο γραμμένο για παιδιά (από 9χρ.), που μιλάει για τον κόπο των ανθρώπων, την τέχνη, τις συνήθειες, τα υλικά.

Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Ένα βιβλίο για τα μνημεία της Ακρόπολης, για τα θαυμαστά έργα των αρχαίων Αθηναίων! Ένα βιβλίο γραμμένο για παιδιά (από 9χρ.), που μιλάει για τον κόπο των ανθρώπων, την τέχνη, τις συνήθειες, τα υλικά.

Σε κάθε έκθεμα του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης κρύβονται ο καλλιτέχνης και ο τεχνίτης που το δημιούργησε, άνθρωποι και αντιλήψεις, ολόκληρες εποχές από τη ζωή στην Αθήνα των αρχαίων χρόνων.

Το βιβλίο-οδηγός ακολουθεί τη διάταξη του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, έτσι ώστε ο επισκέπτης, κρατώντας το στο χέρι, να περιηγηθεί στους χώρους, να θαυμάσει τα εκθέματα και να μάθει τη μικρή ή μεγάλη ιστορία τους.

Περιλαμβάνονται φωτογραφίες αρχαίων μνημείων, όπως ο Παρθενώνας και τα Προπύλαια, εκθεμάτων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, καθώς και σκίτσα των εργασιών του λόφου και της εξέλιξής του στο πέρασμα των αιώνων.

Προλογίζει ο Πάνος Βαλαβάνης, αναπληρωτής καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας, ενώ για το Νέο Μουσείο γράφει ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Φωτιάδης.

Το βιβλίο, βασισμένο στις αρχές της Μουσειοπαιδαγωγικής, προσφέρει με απλό και εκπαιδευτικό τρόπο πλούσιες γνώσεις για τον αρχαίο κόσμο.

Κείμενα απλά, σύντομα, λόγος γλαφυρός και πλούσια εικονογράφηση.

Ένα βιβλίο που σίγουρα θα κάνει την οικογενειακή βόλτα στο μουσείο πιο ενδιαφέρουσα και ουσιαστική. Μια ευκαιρία να σας ξεναγήσουν με τον δικό τους τρόπο τα παιδιά έχοντας αυτό το βιβλίο σαν ένα χρήσιμο εργαλείο.