“Το παιδί μου είναι υγιές. Γιατί να το εμβολιάσω;”: Ο παιδίατρος προειδοποιεί για τη νέα σχολική χρονιά

"Το παιδί μου είναι υγιές. Γιατί να το εμβολιάσω;": Ο παιδίατρος προειδοποιεί για τη νέα σχολική χρονιά

“Το παιδί μου είναι υγιές. Γιατί να το εμβολιάσω;”: Ο παιδίατρος προειδοποιεί για τη νέα σχολική χρονιά

Θετική είναι η ανταπόκριση γονέων και μαθητών 15 έως 17 ετών στον εμβολιασμό  καθώς σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία περίπου 12.000 έφηβοι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr  για τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Pfizer.

Ο παιδίατρος εξηγεί γιατί πρέπει να εμβολιαστούν οι έφηβοι

Με ανάρτησή του ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας , δεχόμενος πολλά ερωτήματα από γονείς που είναι διστακτικοί στο ενδεχόμενο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, διευκρινίζει γιατί είναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι έφηβοι 15 έως 17 ετών προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και επιστρέψουν στα θρανία.

Η ανάρτηση του παιδιάτρου

Άλλη μια ανακεφαλαιωση για να μην με ρωτάτε συνέχεια για τον εμβολιασμό των παιδιών σας. Κατ αρχάς στην οικογένεια έχουμε εμβολιαστεί και εμβολιασει τους πάντες.

Οι φοιτητές μας έχουν τελειώσει τον εμβολιασμό και σκοπεύουμε να εμβολιάσουμε και τον μικρό της οικογένειας 11,5 ετών μόλις πάει 12 και εφόσον ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 12 -15. Μα γιατρέ έχω ένα υγιές παιδί γιατί να το εμβολιάσω;.

Η αλήθεια είναι ότι ένα υγιές παιδί κινδυνεύει λίγο από τον κορωνοϊό. Ωστόσο όπως έχω ξαναγράψει από ότι φαίνεται από τα περσινά στοιχεία ο κορονοϊός στα παιδιά ισούται σε θνητότητα και νοσηρότητα ίσα με 3 γριπες μαζί.

Συνεπώς οι επιπτώσεις του χρόνου ιδίως με ανοικτά σχολεία θα είναι τόσες και ακόμα περισσότερες.

Πολλές νοσηλείες σε κλινικές ή Μεθ και κάποιοι θάνατοι δυστυχώς. Λίγοι αλλά σίγουρα τριπλασιοι και βάλε μιας περιόδου γρίπης. Ήδη στο γκρουπ των γιατρών συνάδελφος του εξωτερικού έλεγε πως πέθανε 12χρονο κορίτσι μετά από έμφραγμα που του προκάλεσε ο κοροναϊός. Αλλά λάβετε υπόψιν έναν ακόμα παράγοντα.

Είστε όλοι εμβολιασμένοι εκτός από το παιδί σας που πάει σχολείο. Αλλά άνθρωποι είμαστε και μπορεί να μας συμβεί κάτι απρόοπτο.Πχ παθαίνουμε ένα σοβαρό ατύχημα, ένα αυτοανοσο, έναν καρκίνο (χτυπήστε ξύλο) αλλά είναι πιθανό.

Αυτόματα γινόμαστε από ανοσοι, επινοσοι. Σε μια στιγμή από εκεί που δεν κινδυνεύαμε καθόλου γινόμαστε ευαίσθητος πληθυσμός. Δεν είναι καλύτερο να είναι το παιδί μας εμβολιασμένο;

Ιδίως αν έρχεται σε επαφή με παππούδες που κάποιοι από αυτούς ξέρουμε ότι ενδεχομένως δεν έχουν καλυφθεί πλήρως λόγω της φυσιολογικης ανοσοκαταστολης της ηλικίας.

Και μια άλλη παράμετρος σχετική με αυτό ιδίως εσείς που τα παιδιά σας έχουν επαφή με παππούδες.

Φανταστείτε να κολλήσει το ανεμβολιαστο παιδί σας κορονοϊό στο σχολείο – που είναι εντελώς βέβαιο ότι θα κολλήσει φέτος – και φέρει τον ιό στον παππού του που υπεραγαπάει.

Καταλαβαίνετε τι ψυχολογικό κόστος θα είναι για το παιδί σας να ξέρει ότι σκότωσε έστω έμμεσα τον παππού του ή τη γιαγιά του; Τι βάρος θα κουβαλάει για όλη του τη ζωή;. Συνεπώς εμείς εμβολιαζουμε τους πάντες και τα παιδιά μας.

 

Το post του παιδιάτρου

 

Διαβάστε επίσης:

Παπαευαγγέλου: “Γονείς, οι έφηβοι δεν είναι άτρωτοι. Εμπιστευτείτε τον παιδίατρο και εμβολιάστε τους”

Βασιλακόπουλος: “Οι γονείς να εμβολιάσουν άφοβα τα παιδιά τους, χάσαμε ήδη τρία” – Παιδιά στην εντατική στις ΗΠΑ

Καταγγελία: “Γιατρός αρνήθηκε να εμβολιάσει μητέρα επειδή θηλάζει”

 

Ροή Ειδήσεων