Το παιδί σας έχει ατοπική δερματίτιδα; Παρακολουθήστε το σεμινάριο στο Νοσ. Ανδρέας Συγγρός και ίσως είστε η τυχερή οικογένεια που θα ταξιδέψει στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène

Το παιδί σας έχει ατοπική δερματίτιδα; Παρακολουθήστε το σεμινάριο στο Νοσ. Ανδρέας Συγγρός και ίσως είστε η τυχερή οικογένεια που θα ταξιδέψει στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène

Εάν το παιδί σας υποφέρει από ατοπική δερματίτιδα, γνωρίζετε όλες τις ενοχλήσεις και τα προβλήματα που δυσκολεύουν όχι μόνο τη ζωή του παιδιού, αλλά και ολόκληρης της οικογένειας. Σήμερα, ένα στα πέντε παιδιά στην Ελλάδα εμφανίζει έκζεμα ή ατοπική δερματίτιδα, μια πολυπαραγοντική φλεγμονώδη δερματοπάθεια, που όπως όλες οι δερματοπάθειες συσσωρεύει διάφορα προβλήματα στην καθημερινότητα του μικρού ασθενούς και επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής του.

Με ποια συμπτώματα εμφανίζεται

Έντονη φαγούρα, ξηροδερμία, κοκκινίλες, ερεθισμένο δέρμα… είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας. Στο έκζεμα υπάρχει έντονη φαγούρα, το παιδί ξύνεται όλο και περισσότερο εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο το αίσθημα της φαγούρας. Μάλιστα, λόγω του ξυσίματος, προκαλούνται κάθε τόσο επιμολύνσεις από μικρόβια.

Σε περιόδους ύφεσης το δέρμα μπορεί να δείχνει εντελώς φυσιολογικό. Αν και το έκζεμα μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, ορισμένες περιοχές προσβάλλονται συχνότερα από άλλες. Στα παιδιά παρατηρείται κυρίως στο πρόσωπο, ενώ καθώς μεγαλώνουν επεκτείνεται σε χέρια και πόδια. Σε έφηβους εμφανίζεται στα γόνατα, τους αγκώνες και τον λαιμό, τους καρπούς, τους αστραγάλους και τα χέρια.

Η ατοπική δερματίτιδα “εμπόδιο” στην καθημερινότητα του παιδιού

Συχνά τόσο η οικογένεια όσο και το ίδιο το παιδί εγκλωβίζονται στο πρόβλημα. Υπάρχει διαρκώς ο φόβος της επαφής με τη σκόνη, τη γύρη και το περιβάλλον, γεγονός που δημιουργεί στο παιδί άγχος και το ωθεί να απομονώνεται στην ασφάλεια του σπιτιού. Ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που το παιδί νιώθοντας ντροπή για τα σημάδια της δερματίτιδας και φοβούμενο τα επικριτικά σχόλια των υπολοίπων παιδιών κλείνεται στον εαυτό του και γίνεται εσωστρεφές.

Αυτό είναι το μυστικό για να βοηθήσουμε το ατοπικό παιδί να ζει καλά με το έκζεμα

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι φέρνει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα στο έκζεμα, καθώς η μεγαλύτερη συγκέντρωση αλλεργιογόνων φαίνεται ότι συναντάται στους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού. Η εξωτερίκευση των συναισθημάτων, η επαφή με τη φύση, το παιχνίδι, οι εξωτερικές δραστηριότητες φτιάχνουν τη διάθεση του παιδιού με έκζεμα και συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του. Σε όλα αυτά υπάρχει ένας σύμμαχος! H σειρά Xeracalm A.D. της Avène, μια σειρά με μαλακτικά προϊόντα 100% INSIDE OUT.

Πρόκειται για αποστειρωμένα μαλακτικά (κρέμα & baume) με μια μοναδική, υψηλής απόδοσης σύνθεση που περιέχει μόνο τα απαραίτητα συστατικά, με 0% συντηρητικά και με νέα απαραβίαστη αντλία. Η νέα αντλία επιτρέπει την έξοδο του προϊόντος απαγορεύοντας αυστηρά την είσοδο μικροβίων ή αέρα στη σύνθεση, διατηρώντας την αναλλοίωτη και αποστειρωμένη. Με τη χρήση των μαλακτικών XeraCalm, λέμε OUT στον κνησμό του εκζέματος από την 5η κιόλας ημέρα.

Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ατοπική δερματίτιδα που ταλαιπωρεί το παιδί σας και τρόπους για να το ανακουφίσετε δηλώστε συμμετοχή και δώστε το παρόν στο πρώτο δωρεάν σεμινάριο ενημέρωσης για την ατοπική δερματίτιδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου, 18:00 – 19:00 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Ανδρέας Συγγρός με υπεύθυνη την Δερματολόγο κα Βασιλική Βοσυνιώτη.

Δηλώστε τη συμμετοχή στο 1ο σεμινάριο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ και μη διστάσετε να το μοιραστείτε με μία οικογένεια που το έχει ανάγκη.

Μάθε πώς μπορεί και το δικό σου παιδί με ατοπική δερματίτιδα να ταξιδέψει στη Νότια Γαλλία

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, μία από τις 2.800 οικογένειες που θα λάβουν τη φροντίδα του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène θα είναι ελληνική! Μια από τις συμμετέχουσες στο σεμινάριο οικογένειες, θα κερδίσει ένα ταξίδι στο Κέντρο Υδροθεραπείας της Avène στη Νότια Γαλλία για 3 ολόκληρες εβδομάδες για να λάβει το ατοπικό παιδί όλη τη φροντίδα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη που χρειάζεται από εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων.

Η διαδικασία επιλογής είναι η εξής: Αφού το παιδί με ατοπική δερματίτιδα με την οικογένεια του, παρακολουθήσουν το σεμινάριο της 6ης Μαρτίου στο νοσοκομείο Α. Συγγρός, θα εξετασθεί από την εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης θα γίνει η επιλογή.

Η Εύα τόλμησε το Inside Out – Το παιδί σας;

Η Εύα με την οικογένειά της δεν «κλείστηκαν» στο πρόβλημα, τόλμησαν και δήλωσαν συμμετοχή στα δωρεάν σεμινάρια στο νοσοκομείο Α. Συγγρός το 2018. Ανάμεσα σε πολλές οικογένειες με παιδί που πάσχει από ατοπική δερματίτιδα, η Εύα επιλέχθηκε από την εξειδικευμένη ομάδα δερματολόγων του νοσοκομείου Α. Συγγρός να ταξιδέψει στη Γαλλία και να λάβει όλη τη φροντίδα, την εκπαίδευση και την υποστήριξη του Κέντρου Υδροθεραπείας της Avène. Το 2018 ήταν η Εύα, το 2019 μπορεί να είναι το δικό σας παιδί με ατοπική δερματίτιδα! Τολμήστε το Inside Out!

 

 

Ροή Ειδήσεων