Το πάρκο με τις νεροτσουλήθρες που κρίθηκε ακατάλληλο, ζητά να μην σφραγιστεί

Το πάρκο με τις νεροτσουλήθρες που κρίθηκε ακατάλληλο, ζητά να μην σφραγιστεί

Μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Τουρισμού, Κωσταντίνου Λούλη για σφράγισή του λόγω ακαταλληλότητας το γνωστό πάρκο νεροτσουλήθρων που εδρεύει στο 12o χλμ οδού Αθηνών Κορίνθου στο Χαϊδάρι ζητά αναστολή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να πραγματοποιήσει προγραμματισμένα παιδικά πάρτυ ανηλίκων παιδιών και βρεφών.

Γιατί είχε αποφασισθεί η σφράγιση του Πάρκου

Το εν λόγω πάρκο με νεροτσουλήθρες λειτουργούσε παράνομα με απλή γνωστοποίηση από γειτονικό πανδοχείο 2 αστέρων και οι νεροτσουλήθρες του Πάρκου δεν έχουν λάβει βεβαίωση πιστοποίησης από την αρμόδια εταιρεία ελέγχου πάρα μόνο έκθεση περιοδικού κινδύνου.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική απόφαση σφράγισης του χώρου στο ακόλουθο έγγραφο 190809114504_5688-Απόφαση-σφράγισης-εγκαταστάσεων-GOLDWATER-ΜΟΝ.-Ι.Κ.Ε.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου που πέτυχε την σφράγιση του Πάρκου για το αίτημα αναστολής

Μετά το αίτημα αναστολής από την πλευρά του πάρκου, ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής :

«Σε μία κίνηση πρωτοφανούς θράσους, το πάρκο νεροτσουλήθρων που σφραγίστηκε από το Υπουργείο Τουρισμού μετά από αστραπιαίες ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Κωσταντίνου Λούλη, ζητά αναστολή από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ώστε να πραγματοποιήσει προγραμματισμένα παιδικά πάρτυ ανηλίκων παιδιών και βρεφών!! »

Η σφράγιση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 16/08.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός, για να καταλάβει τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθενται καθημερινά τα παιδιά που επισκέπτονται το εν λόγω πάρκο νεροτσουλήθρων, καθώς η ίδια η TUV HELLAS που το ήλεγξε το χαρακτήρισε πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο και του αρνήθηκε την χορήγηση πιστοποίησης!

Ζητούν δηλαδή από τον Πρόεδρο Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών να τους νομιμοποιήσει να λειτουργήσουν θέτοντας σε κίνδυνο ζωής εκατοντάδες ανήλικα, παρά τους πολλαπλούς θανάτους που σημειώθηκαν φέτος και σημειώνονται κάθε χρόνο σε ακατάλληλες κολυμβητικές δεξαμενές κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου».

Αυτά είναι τα έγγραφα που προσκόμισε το πάρκο απαιτώντας να μην σφραγιστεί

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου

Πριν λίγα λεπτά όπως ενημέρωσε το δικηγορικό γραφείο Αγαπηνός μέσω Facebook η Πρόεδρος Υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου απέρριψε την αίτηση αναστολής σφράγισης του πάρκου με τις νεροτσουλήθρες και σφραγίζεται αύριο το πρωί από την αρμόδια επιτροπή σφράγισης του Υπουργείου Τουρισμού.

Ροή Ειδήσεων