Το θαύμα της φύσης: Γνωρίστε τα τρία υπέροχα μωρά που γεννήθηκαν μετά από… 150 χρόνια!

Το θαύμα της φύσης: Γνωρίστε τα τρία υπέροχα μωρά που γεννήθηκαν μετά από… 150 χρόνια!

Αν δεν πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης , σίγουρα πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, καθώς έχει να συμβεί 150 χρόνια.

Τρεις νεογέννητοι παπαγάλοι Μακάο γεννήθηκαν σε προστατευόμενη περιοχή στον υγρότοπο Ιμπέρα της Αργεντινής, που εδώ και  ενάμιση αιώνα δεν είχε καταγραφεί γέννηση αυτού του είδους στη φύση.

Με μεγάλη χαρά τα μέλη της οργάνωσης «Rewilding Argentina» ανακοίνωσαν τη γέννηση τριών παπαγάλων Μακάο στην άγρια φύση.

Τα τρία μωρά γεννήθηκαν πρόσφατα στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου Ιμπέρα της Αργεντινής. Αφού περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα αφεθούν ελευθέρα στη φύση.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός δεδομένου ότι γέννηση παπαγάλου Μακάο δεν έχει καταγραφεί στη φύση εδώ και 150 χρόνια.

Η οργάνωση «Rewilding Argentina» εδώ και χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση αυτού του προβλήματος, μεγαλώνοντας και φροντίζοντας Μακάο παπαγάλους, τους οποίους στη πορεία αφήνει ελεύθερους στη προστατευμένη ζώνη του υγροτόπου.

«Η αναπαραγωγή των κόκκινων Μακάο στην άγρια ​​φύση είναι πολύ σημαντική για το έργο μας, γιατί μας βοηθά να δημιουργήσουμε βιώσιμους πληθυσμούς, ώστε να εκπληρώσουν τον ρόλο τους στο οικοσύστημα» εξηγεί η Ελένα Μάρτιν, μέλος του κέντρου «Red Macaw», συμπληρώνοντας ότι τα πουλιά παίζουν σημαντικό ρόλο στη μεταφορά σπόρων και κατά συνέπεια, στην αναδάσωση.

Οι παπαγάλοι Μακάο (Macaw) προέρχονται από την Κεντρική και Νότιο Αμερική, την Καραϊβική και το Μεξικό και έχουν ως φυσικούς τους βιότοπους τα υγρά τροπικά δάση, καθώς και άλλες δασικές εκτάσεις, αλλά και τη σαβάνα.

Ροή Ειδήσεων