Το Υπ. Παιδείας παίρνει θέση και ξεκαθαρίζει τι ισχύει πραγματικά για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

Το Υπ. Παιδείας παίρνει θέση και ξεκαθαρίζει τι ισχύει πραγματικά για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Παιδείας βάζει τέλος στα σενάρια για δεύτερες σκέψεις αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, διευκρινίζοντας ότι  Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την προσεχή Δευτέρα.

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Ξεκινά η τηλεκπαίδευση αύριο για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων

Αύριο, Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Γιατί φούντωσαν οι φήμες για αναβολή του ανοίγματος των σχολείων;

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγη ώρα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ερωτηθείσα για το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει αυτή η απόφαση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι

Η πανδημία είναι ένα φαινόμενο που εξελίσσεται δυναμικά. Όπως δεν είναι γραμμική η εξέλιξή της, δεν είναι γραμμικές και οι αποφάσεις. ‘Όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα”.

Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα (αύριο) και θα κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση, ώστε να λάβει τις αποφάσεις της” είπε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των σχολείων και η επαναλειτουργία με κάποιον τρόπο του λιανεμπορίου. Θα εξαρτηθεί, όμως., από τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Κικίλιας : “Άνοιγμα σχολείων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα”

«Με καλύπτει απολύτως η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφήνοντας επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, αλλά και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία την ερχόμενη Δεύτερα.

«Αυτά που ζούμε σήμερα είναι η κατάσταση που επικρατούσε 12 μέρες πριν. Η κατάσταση μας ανησυχεί και μας προβληματίζει, το λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών. Η απόφαση που είχε πάρει η επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ήταν καταρχάς να ανοίξουν σχολεία – νηπιαγωγεία αυτά κρίνονται ad hoc  (επί τούτω) και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ροή Ειδήσεων