Τραγωδία: 12χρονη έχασε τη ζωή της εξαιτίας “πρόκλησης” στο TikTok – Ήταν θύμα bullying από τους συμμαθητές της

Τραγωδία: 12χρονη έχασε τη ζωή της εξαιτίας “πρόκλησης” στο TikTok – Ήταν θύμα bullying από τους συμμαθητές της

Ένα 12χρονο κορίτσι, η Σότο από την Αργεντινή, πέθανε στις 13 Ιανουαρίου, αφού επιχείρησε να φέρει εις πέρας τη θανατηφόρα «πρόκληση πνιγμού» του TikTok.

Το κορίτσι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του αφού έκανε την «πρόκληση πνιγμού», μια από τις πολλές μοιραίες μόδες που κυκλοφορούν στο TikTok. Συγκεκριμένα, το κοριτσάκι κρεμάστηκε από μια αυτοσχέδια θηλιά, όπως ανέφερε η τοπική εφημερίδα El Litoral.

Η «πρόκληση blackout» την οδήγησε στον θάνατο

Γνωστή και ως «πρόκληση blackout», αυτό το επικίνδυνο «κόλπο» ενθαρρύνει όσους αναζητούν επιρροή στο διαδίκτυο, να ασφυκτιούν μέχρι να λιποθυμήσουν. Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία, εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικές κρίσεις και χειρότερα.

Η Σότο δεν είναι το πρώτο παιδί που χάθηκε από αυτή την «πρόκληση θανάτου». Το καλοκαίρι, πολλά παιδιά από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ο Λέρον Μπράουν 14 ετών και ο Άρτσι Μπάτερσμπι 12 ετών, φέρεται να πέθαναν για τον ίδιο λόγο.

Η Σότο είχε δοκιμάσει την πρόκληση δύο φορές με επιτυχία, αλλά στην τρίτη προσπάθεια δεν κατάφερε να αφαιρέσει τη θηλιά από το λαιμό της. «Την τρίτη φορά, δεν μπόρεσε να βγάλει το σχοινί από το λαιμό της», είπε η θεία της, Λουκ, για το μοιραίο περιστατικό, το οποίο φέρεται να απαθανατίστηκε στην κάμερα.

Ήταν θύμα bullying από τους συμμαθητές της

Τέλος το κίνητρο της Σότο για την απόπειρα της θανατηφόρας πρόκλησης είναι ακόμη ασαφές, ωστόσο, η θεία της ισχυρίστηκε ότι η μαθήτρια είχε λάβει ένα μήνυμα WhatsApp με επισυναπτόμενο το σύνδεσμο για την πρόκληση, αφού πρώτα δέχθηκε bullying στο σχολείο.

Πηγή: nypost.com

Διαβάστε επίσης:

Dentist Pass: “‘Ερχονται” δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά – ‘Οσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Μερόπη Τζούφη: “Τα σχολεία χρειάζονται 20.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών”

Τα Τρίκαλα χαρίζουν 8.613 κιτ ρομποτικής σε 1821 σχολεία της χώρας για την “επανάσταση στην εκπαίδευση”

Ροή Ειδήσεων