«Βγάλτε με έξω!»: Απίστευτο βίντεο δείχνει μωρό να χτυπά τον αμνιακό σάκο – Μία πολύ σπάνια γέννηση! (video)

«Βγάλτε με έξω!»: Απίστευτο βίντεο δείχνει μωρό να χτυπά τον αμνιακό σάκο - Μία πολύ σπάνια γέννηση! (video)

«Βγάλτε με έξω!»: Απίστευτο βίντεο δείχνει μωρό να χτυπά τον αμνιακό σάκο – Μία πολύ σπάνια γέννηση! (video)

Είναι η απίστευτη στιγμή που ένα νεογέννητο διδυμάκι δίνει μια γροθιά στον αμνιακό σάκο της, λίγο αφότου η αδελφούλα του έχει έρθει στον κόσμο.

Η νεογέννητη Elis ήταν ακόμη στον αμνιακό σάκο όταν γεννήθηκε, αλλά κατάφερε να τον σπάσει με το μικροσκοπικό της χεράκι.

Η μαμά της περιέγραψε τη στιγμή αυτή στο μαιευτήριο της πόλης Goiana της Βραζιλίας ως «μαγική. Η Rosangela έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα, δίδυμα κοριτσάκια, την Isis και την Elis, με καισαρική τομή.

Πρώτα γεννήθηκε η Isis και ακολούθησε η Elis, η οποία ήταν ακόμη στον αμνιακό σάκο, κάτι το οποίο καταγράφηκε από της κάμερες. Έτσι, «έπιασαν και τη στιγμή που χτυπά με την γροθίτσα της τον αμνιακό σάκο για να βγει έξω.

Η Rosangela έχει άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά με τον σύζυγό της, μία κόρη και έναν γιο.

Δείτε το βίντεο:

 

Τι είναι η en caul γέννηση ή γέννηση μέσα στον αμνιακό σάκο;

Τα μωράκια που γεννιούνται στον κόσμο καλυμμένα από τον σάκο τους και τους τον αφαιρεί ο γυναικολόγος ή η μαία.

Η γέννηση αυτή μέσα στον αμνιακό σάκο ονομάζεται en caul και είναι αρκετά σπάνια, καθώς συμβαίνει σε ποσοστό 1 στις 80.000 – 100.000 γεννήσεις. 

Οι αμνιακοί σάκοι  βγαίνουν μαζί με το αμνιακό υγρό ακόμα στο εσωτερικό της μεμβράνης, όπου μπορεί να είναι σπασμένη μερικώς ή ακόμη να είναι άθικτη.

Εκτός από την «en caul» γέννηση υπάρχει επίσης και η γέννηση «caul» κάτι που δεν θα έπρεπε να συγχέεται με en-caul γέννηση. Μια γέννηση «caul» συμβαίνει όταν ένα βρέφος που γεννιέται με το κεφάλι καλυμμένο με την αμνιακή μεμβράνη.

Μια γέννηση en caul είναι πιο συχνή από ό, τι μια γέννηση caul. Οι περισσότερες en-caul γεννήσεις εμφανίζονται επίσης και στα πρόωρα μωράκια.

Δεν θεωρούνται επικίνδυνες ούτε για τη μητέρα, ούτε και για το παιδί, ενώ πιστεύεται ότι είναι λιγότερο πιθανές στις γέννες με καισαρική, καθώς το νυστέρι τρυπά τον αμνιακό σάκο.

Τα μωρά που γεννιούνται με τον αμνιακό τους σάκο, λέγεται ότι… διαθέτουν το χάρισμα της διόρασης ή έχουν υπερφυσικές ικανότητες. Κάποιοι μάλιστα πιστεύουν ότι η γέννηση με τον αμνιακό σάκο σημαίνει «καλή τύχη».

Πηγή: Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτό το θερμόμετρο – Γονείς, προσοχή!

Η πρωτότυπη μονοήμερη εκδρομή με τα τρένα του ΟΣΕ που αξίζει να απολαύσουν οι μαθητές όλης της χώρας

“Tο παιδί έχει ίωση ή κρύωσε;”: Ο παιδίατρος απαντά στη δημοφιλέστερη ερώτηση των γονιών

Γιατί δεν πρέπει να καταπνίγουμε την επιθετικότητα του παιδιού μας; Η ψυχολόγος εξηγεί

 

Ροή Ειδήσεων