Βγήκε η απόφαση για το αίτημα ασύλου του Σαϊντού Καμαρά, μαθητή του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου

Βγήκε η απόφαση για το αίτημα ασύλου του Σαϊντού Καμαρά, μαθητή του 1ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου

Δεκτή έγινε σήμερα από τη δευτεροβάθμια Αρχή Προσφυγών η αίτηση ασύλου του Σαϊντού Καμαρά.

Δεκτό το αίτημα του μαθητή – Του χορηγείται άσυλο στην Ελλάδα

Ο μαθητής από τη Γουινέα κινδύνευε με απέλαση και είχε λάβει την υποστήριξη του σχολείου του, ενώ είχε συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού», είπε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την απόφαση της Αρχής Προσφυγών για τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά.

Η ανακοίνωση του Αγίου Δημητρίου

To χρονικό της υπόθεσης

Ο μαθητής τον προηγούμενο μήνα είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Φοιτεί στο 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Δημητρίου Αττικής και κινδύνευε να απελαθεί από την Ελλάδα λόγω της ενηλικίωσής του.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Σαϊντού συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.

Διαβάστε επίσης:

“Καμπανάκι” Μαγιοργκίνη για την οξεία ηπατίτιδα – “Δεν κινδυνεύουν μόνο τα παιδιά”

Eπιστροφή στα θρανία: Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα – Ποιος θα πληρώνει τα self test

Ποιος έβαλε το χέρι του για να κρύψει τις φωτογραφίες του θανάτου της Ίριδας; Τις αμφισβητεί η Πισπιρίγκου

Ροή Ειδήσεων