Βιασμός 12χρονης: Γιατί το σχολείο δεν κινητοποιήθηκε για το παιδί; Τι απαντά το Υπ. Παιδείας

Βιασμός 12χρονης: Γιατί το σχολείο δεν κινητοποιήθηκε για το παιδί; Τι απαντά το Υπ. Παιδείας

Σοκαρισμένο και παγωμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια, που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης.

Ένα από τα ερωτήματα που εκφράζουν πολλοί είναι γιατί δεν είχε επιληφθεί η σχολική κοινότητα για το γεγονός ότι η 12χρονη δεν πήγαινε σχολείο συχνά αλλά και για το ότι είχε περίεργη συμπεριφορά.

Κεραμέως για βιασμό 12χρονης στον Κολωνό: «Θα φθάσουμε μέχρι τέλους»

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά έκτακτη Σύνοδος των Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών της ΕΕ, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για τη συγκρότηση μίας ευρωπαϊκής ομάδας δράσης που θα συνδράμει την εκπαιδευτική κοινότητα της Ουκρανίας.

Το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «Το παιδί είχε παρουσία στο σχολείο» και γι’ αυτό κανείς δεν είχε καταλάβει κάτι και σημείωσε ότι «αυτά που αποκαλύπτονται αυτές τις ημέρες δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους». Παράλληλα πρόσθεσε: «Φρίκη, αγανάκτηση, οργή για όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης. Το λέω ως άνθρωπος, ως μητέρα, ως γονιός, που παρακολουθεί αυτές τις καταιγιστικές εξελίξεις».

Ενώ σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το υπουργείο δεν είχε καμία ενόχληση ή ενημέρωση στο προηγούμενο χρονικό διάστημα και συνεπώς δεν θα μπορούσε να υπάρξει σχετική κινητοποίηση.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή που το πληροφορηθήκαμε, η υπόθεση διερευνάται και στο ρόλο και την αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας θα εξετάσουμε λεπτομερώς κάθε του πτυχή

. Έχουμε δώσει εντολή για ενδελεχή διερεύνηση και αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας».

Αίσθηση προκάλεσε το αποψινό σχόλιο του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA που εστίασε στις ευθύνες της σχολικής κοινότητας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Τα ερωτηματικά γύρω από το πόσο επιμελής μπορεί ήταν η παρουσία του ανήλικου παιδιού στο σχολείο, αλλά και το κατά πόσο η ίδια η εικόνα του μπορεί να έδινε το έναυσμα στους δασκάλους για μια πρώτη αμφιβολία σχετικά με το οικογενειακό περιβάλλον του και τις περίεργες εξωσχολικές κινήσεις του, είναι από μόνο του ένα θέμα.

Το γιατί διέφευγε τόσο από το σχολικό περιβάλλον, από τις υπηρεσίες της πρόνοιας, από τη γειτονιά και την αστυνομία μια εικόνα που μιλούσε από μόνη της, θα πρέπει να μας προβληματίσει».

Διαβάστε επίσης:

“Η μάνα έφερε την 12χρονη μακιγιαρισμένη να πάει σε ραντεβού με πελάτη. Συνεργαζόμασταν”: Καταγγελία από οίκο ανοχής

«Η 12χρονη με προκαλούσε. Με πίεζε να βρισκόμαστε»: Εξοργίζουν οι ισχυρισμοί των δυο κατηγορουμένων στις απολογίες τους

«Το παιδί το χάσαμε. Mπορεί να ήτανε ένα ηλίθιο παιχνίδι δεν ξέρουμε»: Συντετριμμένη η μαμά του 12χρονου από την Καρδίτσα