Βίντεο στο TikTok αποκαλύπτει μια βασική συμβουλή για να συντομεύσετε τα tantrums του νηπίου σας

Tantrums νηπίου

Βίντεο στο TikTok αποκαλύπτει μια βασική συμβουλή για να συντομεύσετε τα tantrums του νηπίου σας

Πώς η σιωπή μπορεί να βοηθήσει την έκρηξη οργής τού νηπίου.

Η μητρότητα είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που συχνά δεν υπακούει στον προγραμματισμό ή τον σχεδιασμό. Ένα από τα πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε όσο γονείς είναι τα ξεσπάσματα, τα γνωστά και ως tantrums νηπίου. Παρόλο που δεν μπορείτε να τα εμποδίσετε, μπορείτε να επιλέξετε πώς θα αντιδράσετε σε αυτά. Ένα βίντεο στο TikTok που έχει γίνει πλέον viral αποκαλύπτει μια απλή συμβουλή που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη διάρκεια των ξεσπασμάτων του νηπίου σας.

Το πιο συχνό λάθος στα tantrums νηπίου

Η δρ. Chelsey Hauge-Zavaleta, σύμβουλος γονιμότητας, μοιράστηκε στο TikTok την παρατήρησή της για το πώς η ομιλία των γονέων κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση. “Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γονείς κατά τα ξεσπάσματα είναι η ομιλία”, εξηγεί στο βίντεο.

Κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος, το παιδί ενεργοποιεί το μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει τη μάχη και τη φυγή, όχι εκείνο που συνήθως βρίσκεται η γλώσσα. Η προσθήκη λέξεων κατά τη διάρκεια ενός ξεσπάσματος μπορεί να προσθέσει ακόμα περισσότερο χάος και αναταραχή, δυσκολεύοντας το παιδί να αντιμετωπίσει τις έντονες συναισθηματικές του καταστάσεις.

Τι να κάνετε

Η συμβουλή της Hauge-Zavaleta είναι να σταματήσετε να μιλάτε και να χρησιμοποιήσετε φυσικές παρεμβάσεις όπως η αγκαλιά, οι έντονες κινήσεις ή κάτι που να δημιουργεί θόρυβο για να αποσπάσετε την προσοχή του παιδιού και να του δώσετε έναν τρόπο να ηρεμήσει στις στιγμές έντονων συναισθημάτων.

Όπως κάθε προσέγγιση, η Hauge-Zavaleta επισημαίνει ότι μπορεί να μη δουλεύει για όλους και ότι απαιτείται προσαρμογή και υπομονή. Με λίγη τύχη και πολλή υπομονή, ωστόσο, μπορεί να δείτε ότι τα ξεσπάσματα του μικρού σας ίσως ξεπερνιούνται λίγο πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι η μαγική λέξη για την υγιή ανάπτυξη ενός 2χρονου παιδιού; Τι σημαίνει ο όρος «terrible twos»;

“Πέφτει κάτω, χτυπιέται και κλαίει. Τι να κάνω;” – Τι είναι το tantrum και τρόποι αντιμετώπισης

Ροή Ειδήσεων