Βιβλιοπεταλιές: Γνωρίστε την πρώτη παιδική ποδηλατοβιβλιοθήκη που κάνει βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας

Βιβλιοπεταλιές: Γνωρίστε την πρώτη παιδική ποδηλατοβιβλιοθήκη που κάνει βόλτες στις γειτονιές της Αθήνας

Η γειτονιά των Πετραλώνων απέκτησε μια πρωτότυπη παιδική ποδηλατοβιβλιοθήκη, τις Βιβλιοπεταλιές, που κάθε Σάββατο βγαίνει στους δρόμους της περιοχής γεμάτη βιβλία, κάνει στάση σε κάποια πλατεία, οι υπεύθυνοι της δράσης απλώνουν ένα τέραστιο ύφασμα-χαλί στο πεζοδρόμιο και προσκαλούν τους μικρούς βιβλιόφιλους να διαλέξουν όποιο από τα βιβλία τους αρέσει, να το πάρουν και να καθίσουν στο ύφασμα-χαλί να το διαβάσουν με την ησυχία τους.

Η υλοποίηση της δράσης ανήκει στην Κοιν.Σ.Επ. ΑΛΩΝΙ, υποστηρίζεται με παιδικά βιβλία από μια μεγάλη λίστα εκδοτικών οίκων και η πρώτη έξοδος της ποδηλατοβιβλιοθήκης έγινε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην πλατεία Μερκούρη. Η δράση αγκαλιάστηκε θερμά από 40 παιδιά με τις οικογένειές τους που απήλαυσαν την ανάγνωση αγαπημένων παιδικών βιβλίων.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για την ενίσχυσης της παιδικής φιλαναγνωσίας. Με τον τρόπο αυτό τα παιδιά θα χτίσουν μια φιλική σχέση με το βιβλίο, θα γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας και θα οδηγηθούν στην αναγνωστική απόλαυση.

Μην χάσετε την επόμενη βόλτα της ποδηλατοβιβλιοθήκης

Η επόμενη βιβλιοφιλική εξόρμηση προγραμματίζεται για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 11.00-13.00, στο πάρκο Βουτιέ, στου Φιλοπάππου, κάτω από τα δέντρα!

Δείτε φωτογραφίες από την ποδηλατοβιβλιοθήκη

Ροή Ειδήσεων