Βόλος: Γονείς σε ανταλλαγή μηνύσεων για ενδοοικογενειακή απειλή – «Τα παιδιά ζουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς στρώματα και ψυγείο»

Βόλος

Βόλος: Γονείς σε ανταλλαγή μηνύσεων για ενδοοικογενειακή απειλή – «Τα παιδιά ζουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς στρώματα και ψυγείο»

Η περίπτωση που εξετάστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποτελεί ένα δυστυχές παράδειγμα των επιπτώσεων των ενδοοικογενειακών διαφορών στη ζωή των παιδιών. Γονείς, μετά από διάφορες αντιδικίες και ανταλλαγή μηνύσεων, κατέληξαν σε καταδικαστικές ποινές για ενδοοικογενειακή βία και απειλή.

Καταδικάστηκαν με αναστολή

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο πατέρας ήθελε να δει τα παιδιά του, που μένουν με τη μητέρα τους και τη γιαγιά τους στο Νότιο Πήλιο. Η σύγκρουση ανάμεσα στους γονείς έφτασε σε σημείο όπου απειλήθηκε η μητέρα με φωτιά, ενώ η ίδια αποκάλυψε στο δικαστήριο την ανησυχητική κατάσταση υγιεινής και διαβίωσης των παιδιών στο σπίτι της γιαγιάς.

Κοινωνικοί λειτουργοί: Ανησυχητικές συνθήκες διαβίωσης

Οι κοινωνικοί λειτουργοί που επισκέφθηκαν το σπίτι ανέφεραν ότι τα παιδιά ζουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς στρώματα και ψυγείο, και ότι επιπλέον υπήρχε ανησυχία για την ασφάλειά τους λόγω επιθέσεων με μαχαίρια μεταξύ τους.

Το Δικαστήριο επέβαλε στους γονείς ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή στη μητέρα, καλώντας και τους δύο να συνεργαστούν για το καλό των παιδιών τους. Η απόφαση αναδεικνύει τη σοβαρότητα των ενδοοικογενειακών συγκρούσεων και την ανάγκη για προστασία των ανηλίκων από τις συνέπειές τους.

Διαβάστε επίσης:

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων: Ποια η κατάσταση μετά τη φωτιά; – «Δεν έπαψε η φροντίδα για τα παιδιά»

Επίδομα παιδιού: Δείτε πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα Α21 για αιτήσεις

Κυκλάδες: Παιδί 2 ετών πλακώθηκε από μαρμάρινο τραπέζι – υπέστη ρήξη ήπατος και σπλήνας

Μικρό σκυλί δάγκωσε παιδί σε παιδική χαρά – ενώ έκανε τσουλήθρα

Ροή Ειδήσεων