Βραζιλία: Πέθανε 2 χρονών παιδάκι – το ξέχασε ο οδηγός του σχολικού στο πίσω κάθισμα εν μέσω καύσωνα

Βραζιλία

Βραζιλία: Πέθανε 2 χρονών παιδάκι – το ξέχασε ο οδηγός του σχολικού στο πίσω κάθισμα εν μέσω καύσωνα

 «Όποτε επέστρεφα σπίτι, το αγόρι μου ήταν πάντα εκεί. Χθες δεν ήταν και δεν πρόκειται να ξαναδώ τον γιο μου», αναφέρει η τραγική μητέρα. 

Ένα παιδάκι μόλις δύο ετών, με το όνομα Apollo Gabriel Rodrigues, βρήκε τραγικό θάνατο μετά από οκτώ ατέλειωτες ώρες παραμονής σε ένα σχολικό λεωφορείο. Το φρικτό περιστατικό συνέβη στο Σάο Πάολο, όπου η θερμοκρασία είχε στους 37 βαθμούς κατά τη διάρκεια καύσωνα.

Ο μικρός Apollo, ο οποίος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του εκείνη την ημέρα να πάει στο σχολείο, κατέληξε να παραμείνει μόνος του στο πίσω μέρος του λεωφορείου, καθώς ο οδηγός και η σύζυγός του τον “ξέχασαν”. Η μητέρα του μικρού παιδιού, Kaliane Rodrigues, μιλώντας για τον τραγικό χαμό του γιου της, ανέφερε πως είχε δει τον μικρό Apollo να κλαίει κατά την επιβίβασή του στο όχημα, εκφράζοντας την αντίθεσή του να πάει στο σχολείο εκείνη την ημέρα.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό περιστατικό, ενώ η οικογένεια και οι φίλοι του μικρού Apollo θρηνούν τον αδόκητο χαμό του.

Η μάνα του παιδιού ζητά «δικαιοσύνη»

Η συντετριμμένη Kaliane είπε: «Όποτε επέστρεφα σπίτι, το αγόρι μου ήταν πάντα εκεί. Χθες δεν ήταν και δεν πρόκειται να ξαναδώ τον γιο μου. Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ ότι άφησα το παιδί μου σε ένα σχολικό λεωφορείο νομίζοντας ότι θα ήταν ασφαλές και πήγα στη δουλειά. Θέλω δικαιοσύνη. Το μόνο που θέλω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η γιαγιά του παιδιού, είπε: «Το μίνι λεωφορείο έμεινε σε ένα πάρκινγκ με αποπνικτική ζέστη. Ο οδηγός κατάλαβε ότι ο εγγονός μου ήταν ακόμα πίσω όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τα παιδιά στις οικογένειές τους. Όποιος φροντίζει παιδιά πρέπει να έχει τη μέγιστη ευθύνη. Η κόρη μου θέλει δικαιοσύνη», μεταδίδει η Mirror.

Ο οδηγός βρήκε νεκρό το παιδάκι στο κάθισμα του

Ο 45χρονος οδηγός, Flavio Robson Benes, βρήκε το παιδί αναίσθητο στο πίσω κάθισμα του οχήματος περίπου στις 4 το απόγευμα στις 4 Νοεμβρίου και το μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγο μετά την άφιξη. Αυτός και η σύντροφός του – η 44χρονη Luciana Coelho Graft – ανακρίθηκαν από την αστυνομία στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας για ανθρωποκτονία.

Διαβάστε επίσης σήμερα: 

«Προωρότητα σημαίνει να φεύγεις σπαράζοντας από το μαιευτήριο με άδεια αγκαλιά»

Παιδιά 7+: 6 εργαστήρια για αυτό το Σαββατοκύριακο