Χαμός στην Κόρινθο: Ζωγράφισαν σε Δημοτικό ουράνιο τόξο – Έντονες αντιδράσεις από γονείς για “σύμβολα ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας”

Χαμός στην Κόρινθο: Ζωγράφισαν σε Δημοτικό ουράνιο τόξο – Έντονες αντιδράσεις από γονείς για “σύμβολα ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας”

Τις έντονες αντιδράσεις και την οργή των γονιών πυροδότησε το βάψιμο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου καθώς όπως καταγγέλεται η τοιχογραφία με τον τεράστιο ουράνιο τόξο αποτελεί «βίαιη εξοικείωση μικρών παιδιών στη σεξουαλικότητα». Μάλιστα οι αντιδρώντες γονείς αποκάλεσαν το επίμαχο ουράνιο τόξο  «σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας».

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την εφημερίδα «Espresso» που αναδημοσιεύει την επιστολή πατέρα με την οποία ενημερώνει το Υπουργείο Παιδείας για όσα συνέβησαν, εκφράζοντας έντονα τη διαμαρτυρία του.

Η επιστολή “φωτιά” εξοργισμένου πατέρα

«Διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη σήμερα 22/8/2 ότι, καθώς τείνουν να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και βαψίματος του εν λόγω σχολείου, ένα τεράστιο ουράνιο τόξο (LGBTIQ σύμβολο) κοσμεί τον προαύλιο χώρο. Συγκεκριμένα, σε εμφανέστατο προς τον δρόμο σημείο του προαύλιου χώρου και εκτεινώμενο από τη μια άκρη ως την άλλη σχεδιάστηκε με χρωματιστές λωρίδες μπογιάς ένα τεράστιο ουράνιο τόξο στα χρώματα της σημαίας της κοινότητας LGBTIQ στην οροφή του εξωτερικού μπαλκονιού του προαυλίου.

Το σχολείο, αν και πρόσφατα βαμμένο, ξαναβάφτηκε φέτος. Το ζήτημα όμως όπως καταλαβαίνετε είναι ότι πρόκειται για ένα δημοτικό σχολείο για μικρά παιδιά με ηλικίες των 6-13 χρονών και το γεγονός αυτό καθιστά το θέμα άκρως ευαίσθητο για τέτοιες ηλικίες που αυτά διαμορφώνουν και πλάθουν βασικά στοιχεία της προσωπικότητας του χαρακτήρα τους. Το εικονιζόμενο ουράνιο τόξο θεωρώ ότι περνάει μηνύματα υπέρ της κοινότητας LGBTIQ υποσυνείδητα στα παιδιά τέτοιων ηλικιών».

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για αυτή την επιλογή των υπεύθυνων, ενώ τη χαρακτηρίζουν ως «βίαιη εξοικείωση μικρών παιδιών στη σεξουαλικότητα και τις σεξουαλικές επιλογές»

Οι ίδιοι απέστειλαν επιστολές με αποδέκτες τον δήμο, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κορίνθου, την Ιερά Μητρόπολη, τη διεύθυνση σχολείου και τον σύλλογο γονέων.

Τονίζουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται περιστατικό κατήχησης στα παιδιά τους, ενώ επιτέθηκαν κατά και των εκπαιδευτικών, καθώς όπως υποστηρίζουν εκφράζουν απόψεις προσβλητικές προς τη χριστιανική ορθόδοξη πίστη και με αναφορές σε γεγονότα της πρόσφατης ελληνικής Ιστορίας που ακόμα διχάζουν.

Ο δήμαρχος δήλωσε στην εφημερίδα Espresso ότι θα επιληφθεί του θέματος και ότι θα γίνει προσπάθεια για να «διορθωθεί η εικόνα του σχολείου».

 

Διαβάστε επίσης:

«Kυπριανέ μου παρέλαβα το πτυχίο σου»: Η συγκινητική ανάρτηση για τον φοιτητή της Νομικής που «έσβησε» στα Τέμπη

Έχεις πολυκυστικές ωοθήκες; Πώς θα αυξήσεις τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη

Τα ηλικιωμένα ζευγάρια αποδεικνύουν ότι η αγάπη δεν έχει όριο ηλικίας – 5 μαθήματα που αξίζει να πάρουμε από τη στάση τους