“Χάρη στους αστυνομικούς σώθηκε ο γιος μας” λέει ο πατέρας του παιδιού με το αλλεργικό σοκ

Αγρίνιο: «Επέστρεψαν με αλυσίδες κι έψαχναν τα δύο παιδιά» λέει ο πατέρας του 16χρονου που δέχτηκε επίθεση

“Χάρη στους αστυνομικούς σώθηκε ο γιος μας” λέει ο πατέρας του παιδιού με το αλλεργικό σοκ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από εχθές το βίντεο της ΕΛΑΣ, στο οποίο βλέπουμε τους αστυνομικούς και μοτοσυκλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ να ανοίγουν δρόμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Στόχος τους να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν ένα δύο ετών αγόρι στο νοσοκομείο Παίδων, το οποίο εκείνη την ώρα εφημέρευε.

Η κλήση προς την ΕΛΑΣ προήλθε από τη μητέρα του παιδιού, η οποία σε κατάσταση πανικού ενημέρωσε, ότι κινδυνεύει η ζωή του, καθώς είχε υποστεί αλλεργικό σοκ. Σύμφωνα με τον παιδίατρο, αν δεν μεταφερόταν σε 5 λεπτά σε επείγοντα, μπορεί να είχε δραματική κατάληξη. Έτσι, η μητέρα δεν έχασε λεπτό περιμένοντας κάποιο ασθενοφόρο, παρά απευθύνθηκε στην ΕΛΑΣ. Πράγματι, μέσα σε 5 λεπτά το παιδί είχε βρεθεί από τον Κολωνό στο Παίδων.

Ευγνώμων για τους αστυνομικούς ο πατέρας του παιδιού

Όπως είπε αργότερα ο πατέρας του 2 ετών αγοριού στο newsit.gr, το παιδί είχε ήδη χάσει την επαφή με το περιβάλλον: «Με ειδοποίησε η γυναίκα μου ότι το παιδί έχει γίνει μπλε, ότι έχει πάθει αλλεργικό σοκ. Ειδοποίησα τον παιδίατρο και μου είπε ότι το παιδί πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο. Ήταν ώρα αιχμής και είχε τρομερή κίνηση, έτσι πήρα την αστυνομία τηλέφωνο και ήταν άμεση η ανταπόκρισή τους. Έφτασαν στο σπίτι μέσα σε δύο λεπτά και από το σπίτι στο νοσοκομείο η διαρδομή κράτησε 4,5 με 5 λεπτά. Χάρη στα παιδιά σώθηκε ο γιος μου. Μετά με πήραν τηλέφωνο από το αρχηγείο της αστυνομίας για να ρωτήσουν για την κατάσταση υγείας του παιδιού και σήμερα με πήρε τηλέφωνο η εκπρόσωπος της αστυνομίας την οποία θέλω και να ευχαριστήσω, για να με ρωτήσει πώς είναι το παιδί».

Συγκινημένος τόνισε ότι χρωστάει στους άνδρες της Αμεσης Δράσης τη ζωή του παιδιού του.  «Τα παιδιά της ΔΙΑΣ και το περιπολικό, γιατί πραγματικά με κίνδυνο της ζωής του οι μηχανές έκαναν απίστευτους ελιγμούς για να μπορέσουν να ανοίξουν τον δρόμο και να φτάσουμε στο νοσοκομείο. Σε αυτούς τους ανθρώπους χρωστάω τη ζωή του παιδιού μου. Ο γιος μου μπήκε σε οξυγόνο, είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον, αλλά πήγαν όλα καλά. Μου είπε ο παιδίατρος ότι αν πάρω ασθενοφόρο θα κάνει τουλάχιστον μισή ώρα να έρθει, οπότε μου είπε ότι πρέπει να έρθει ασθενοφόρο άμεσα, με συνοδεία αστυνομίας ή να καλέσω κατευθείαν περιπολικό ώστε να φτάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο».

Διαβάστε ακόμα:

Αλαλούμ στα σχολεία με τις συμπτύξεις τμημάτων – Οι γονείς αντιδρούν για τις τάξεις με 28(!) μαθητές

Η Ζέττα Μακρή εγκαινίασε τα 3 υπερσύγχρονα γήπεδα που απέκτησαν σχολεία της Σαμοθράκης

Δίπλωμα οδήγησης: Στο τιμόνι από τα 17 πλέον τα Ελληνόπουλα

Ροή Ειδήσεων