Χάτσικο: Η ιστορία του σκύλου που περίμενε το αφεντικό του μέχρι το τέλος της ζωή του και έχει γίνει άγαλμα στην Ιαπωνία

Χάτσικο: Η ιστορία του σκύλου που περίμενε το αφεντικό του μέχρι το τέλος της ζωή του και έχει γίνει άγαλμα στην Ιαπωνία

Αυτή είναι η ιστορία του πιο πιστού σκύλου, του Χάτσικο, που περίμενε το αφεντικό του μέχρι το τέλος της ζωής του. Αποτελεί σύμβολο της απόλυτης αφοσίωσης, φιλίας, αγάπης και πίστης. Ο Χάτσικο (Hachiko) που στα ιαπωνικά σημαίνει «όγδοος ευοίωνος πρίγκιπας» γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1923 στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας.

 Ο πιο πιστός σκύλος του κόσμου… “έγινε” 100 ετών

Ο Χάτσικο (στα ιαπωνικά: ハチ公), γνωστός και ως Chuken Hachiko (忠犬ハチ公, ο πιστός Χάτσικο) ήταν ένας λευκός σκύλος ράτσας Ακίτα ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1923, στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας. Έγινε διάσημος για την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στον κύριό του, στον οποίο έμεινε πιστός για όλη του την ζωή.

Τον Ιανουάριο του 1924, ο Χιντεσάμπουρο Ουένο, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τόκιο, υιοθετεί ένα λευκό κουτάβι Ακίτα ηλικίας δύο περίπου μηνών το οποίο ονομάζει Χάτσικο (σημαίνει κυριολεκτικά: ο όγδοος ευοίωνος πρίγκηπας). Ο καθηγητής ζούσε μοναχικά στα περίχωρα του Τόκιο και μεγάλωσε τον Χάτσικο σαν πραγματικό φίλο και σύντροφο. Ήταν πραγματικά αχώριστοι και καθημερινά περπατούσαν μαζί μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό της Σιμπούγια, όπου ο καθηγητής έπαιρνε το τρένο για να πάει στο πανεπιστήμιο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ιnfowoman.gr

 

Διαβάστε επίσης:

5 νησιά ιδανικά για οικογενειακές διακοπές

Στο κόκκινο η αγωνία για τον 7χρονο που άρπαξε ο μπαμπάς του στη Φθιώτιδα – Οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Τραγωδία στην Ίο με νεαρούς από την Ιρλανδία – Η γιορτή της αποφοίτησης εξελίχθηκε σε εφιάλτη