Ξεκινά την Κυριακή το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών,στον Κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Ξεκινά την Κυριακή το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών,στον Κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Το Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου Α.Π.Θ. και τις ΔΠΕ Ανατολικής & Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Πέλλας, διοργανώνει στις 26 και 27 Μαΐου 2024 το 3ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών στον Κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στη Θεσσαλονίκη.

Διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και Αθλητισμού και των συνεργαζόμενων φορέων του δικτύου: ΕΚΟΜΕ, Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσ/νίκης (Δ/νση Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και την Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ.

Σκοπός του είναι να προβάλει και να αναδείξει τις ταινίες των παιδιών & νέων – επίδοξων κινηματογραφιστών – οι οποίοι στη διάρκεια της χρονιάς έχουν εργαστεί σε οργανωμένα προγράμματα της Παιδαγωγικής του Κινηματογράφου με τους/τις φοιτητές/τριες του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ ή/και με τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων.

Δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη

Επιπλέον οι μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις κινηματογραφικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη, γνωρίζοντας μία μοναδική κινηματογραφική εμπειρία, πιθανόν καθοριστική για το μέλλον τους, ως δημιουργοί ή θεατές.

Το 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ, είναι μια κινηματογραφική γιορτή, ανοιχτή στα σχολεία και στο ευρύ κοινό.

Κατά την έναρξή του, την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ., η Ορχήστρα πνευστών του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει αγαπημένα μουσικά θέματα από τον παγκόσμιο κινηματογράφο.