Χριστουγεννιάτικα παραμύθια: 8 ηχητικές ιστορίες στο Spotify

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια: 8 ηχητικές ιστορίες στο Spotify

Για να βάλετε το παιδί σας στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων!

Χριστούγεννα, μια εποχή που η φαντασία ξυπνάει και οι ιστορίες γεμίζουν τις καρδιές μας με χαρά. Και μπορεί να μην έχουν φτάσει ακόμα, όμως, μπορούμε από τώρα να φέρουμε τη γλυκιά τους ατμόσφαιρα στο σπίτι. Και δεν υπάρχει πιο εύκολος και άμεσος τρόπος από τα ηχητικά παραμύθια του Spotify που είναι διαθέσιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Αυτές οι ηχητικές ιστορίες αποτελούν έναν τρόπο να μεταφερθούμε σε μια εποχή όπου τα θαύματα είναι πραγματικότητα. Από τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες μέχρι μοναδικές νέες περιπέτειες, αυτές οι ηχητικές αφηγήσεις συνδυάζουν τη μαγεία των λέξεων με τη δύναμη του ήχου, δημιουργώντας έναν κόσμο φαντασίας που περιμένει να εξερευνήσουν τα παιδιά σας!

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια: 8 ηχητικές ιστορίες στο Spotify

Ο Καρυοθραύστης από το κανάλι Ζουζουνοπαραμύθια

Η Φαίδρα Σαρικάκη μας αφηγείται την ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, τον Καρυοθραύστη και μας ταξιδεύει στη μαγεία των γιορτών.

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και δύο αγαπημένα αδελφάκια – ο Φριτζ και η Μαρία – περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που θα ανοίξουν τα δώρα τους. Ο νονός της Μαρίας – ο θείος Ντρόσελμαϊερ – της κάνει δώρο έναν ξύλινο Καρυοθραύστη. Όταν το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα, το κορίτσι αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν παραμυθένιο κόσμο. Τα παιχνίδια ζωντανεύουν και ρίχνονται σε μάχη με ένα στρατό ποντικιών! Ο αγαπημένος της Καρυοθραύστης βγαίνει νικητής και μεταμορφώνεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα, αρχίζοντας έτσι το μαγικό τους ταξίδι!

Ο Παπουτσής και τα ξωτικά από το κανάλι Ζουζουνοπαραμύθια

Η Άρτεμις και ο Ευθύμης Κοκκιναράς, οι αγαπημένοι Ακαντού και Λυκούργος από το ΑΚΑΤΑ ΜΑΚΑΤΑ, μας ταξιδεύουν με τη φωνή τους στη μαγεία των Χριστουγέννων. Άραγε ποιοι είναι οι μικροσκοπικοί επισκέπτες που τρυπώνουν κρυφά τα βράδια στο εργαστήρι του παπουτσή και φτιάχνουν τα πιο πανέμορφα ζευγάρια παπούτσια;

Τα Χριστούγεννα των Βιβλίων από το κανάλι Παραμυθόφωνο

Mήπως πιστεύεται κι εσείς όπως ο βιβλιοθηκάριος της ιστορίας μας, πως τίποτα παράξενο δεν μπορεί να συμβεί όταν κλείνει η βιβλιοθήκη, και τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου αναβοσβήνουν ρυθμικά; Μια τέτοια νύχτα, όλα τα υπέροχα, τα μαγικά και τα παράξενα μπορούν να συμβούν.

Σκανταλίες στο εργαστήρι από το κανάλι Μυθοχωριό!

Στο εργαστήρι του Άη-Βασίλη όλοι εργάζονται αδιάκοπα για να ετοιμαστούν στην ώρα τους τα δώρα των παιδιών. Κάποιοι όμως έχουν διάθεση για σκανταλιές και τρελά παιχνίδια. Ένα χριστουγεννιάτικο ηχογραφημένο παραμύθι γεμάτο δώρα και σκανταλιές.

“Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα”, “Η Βασίλισσα του Χιονιού”  και ο “Καρυοθραύστης” από το κανάλι του Public

Μερικές αγαπημένες κλασικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που αναζωπυρώνουν μέσα μας κάθε σβησμένη φλόγα και μας συνεπαίρνουν για να πιστέψουμε ότι όλα είναι πιθανά.

Μαζί μας η Αργυρώ Πιπίνη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και η Αννέτα Κορτσαρίδου, ηθοποιός, για να διαβάσουμε μερικά από τα πλέον κλασικά χριστουγεννιάτικα βιβλία.

Διαβάζουμε αποσπάσματα από τα βιβλία “Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα” από τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, το “Η Βασίλισσα του Χιονιού” από τις Εκδόσεις Άγκυρα και το βιβλίο “Καρυοθραύστης” από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

To πιο υπέροχο δώρο από το κανάλι Ακόμα ένα μαμά! 

Το πρωί των Χριστουγέννων, ένα φανταχτερό κουτί με κόκκινο περιτύλιγμα βρισκόταν κάτω από το δέντρο. Κι όμως, δεν ήταν για την Άννα. Ούτε για τον αρκούδο της. Αμέσως, οι δύο φίλοι άρχισαν να ψάχνουν τον παραλήπτη, χωρίς να ξέρουν ότι κρατούσαν στα χέρια τους το πιο υπέροχο δώρο του κόσμου!

Μία συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία για το μεγάλο δώρο της φιλίας.

Διαβάστε επίσης: 

5 βιβλία για να διαβάσετε παρέα με τα παιδιά σας δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο