Υakari: Ένα υπέροχο animation για τη φιλία που αξίζει να δείτε στο σινεμά με τα παιδιά σας

Υakari: Ένα υπέροχο animation για τη φιλία που αξίζει να δείτε στο σινεμά με τα παιδιά σας

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και τι καλύτερο από το να πάρετε τα παιδιά σας και να απολαύσετε μία υπέροχη ταινία στο σινεμά, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα έκανε πρεμιέρα η ταινία κινουμένων σχεδίων Yakari, ένα μικρό ινδιανάκι της φυλής των Σιου, ο οποίος γοητεύεται από τον Μικρό Κεραυνό, ένα γρήγορο κι αδάμαστο άλογο, το οποίο ακολουθεί μακριά από τη φυλή του.

Εκείνη, όμως, ετοιμάζεται επειγόντως να μεταναστεύσει και ο θαρραλέος νεαρός, με τη βοήθεια του Μεγάλου Αετού που τον προστατεύει από ψηλά, θα πρέπει να βρει τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής.

Πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης με μηνύματα για τη φιλία, την αγάπη προς τα ζώα και τη φύση και με φόντο την χώρα των Ινδιάνων πριν την εισβολή του «λευκού ανθρώπου», τότε που τα άλογα και οι βίσωνες έτρεχαν ελεύθερα στους κάμπους και τις κοιλάδες της αμερικανικής υπαίθρου.

Η ταινία είναι βελγογαλλογερμανικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Τόμπι Γένκελ και Ξαβιέ Τζιακομέτι, ενώ προβάλλεται μεταγλωττισμένη και στα ελληνικά.

Το γαλλόφωνο κόμικ έχει ήδη στο ενεργητικό του και δύο τηλεοπτικές σειρές, μία το 1983 και άλλη μία το 2005.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας