Υπ. Δικαιοσύνης: «Ισόβια είναι πλέον η μοναδική ποινή σε παιδοβιαστή»

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε σχέδιο δράσης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

Υπ. Δικαιοσύνης: «Ισόβια είναι πλέον η μοναδική ποινή σε παιδοβιαστή»

«Η Πολιτεία εκφράζει την απαξία της στα αδικήματα με τον τρόπο που νομοθετεί. Εμείς νομοθετήσαμε οι παιδοβιαστές να έχουν ποινή την ισόβια κάθειρξη μόνο, ενώ κάποιοι που σήμερα διαμαρτύρονται, επί των δικών τους ημερών, η ποινή ήταν από 5 ως 15 χρόνια», τόνισε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γεώργιος Κώτσηρας, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Πλέον όταν μιλάμε για βιασμό ανηλίκου δεν νοείται ποινή 10 ετών, 8 ετών, 7 ετών»

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το Νοέμβριο του 2021 έκανε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με άξονα και την προστασία της ανηλικότητας. Ο βιασμός ανηλίκου, στο προηγούμενο καθεστώς δεν υπήρχε καν ως αυτοτελές αδίκημα. Μπήκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2021 με αποκλειστική ποινή την ισόβια κάθειρξη. Δεν υπάρχει πλέον εύρος ποινής από 5 χρόνια έως ισόβια, σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης.

«Είναι σαφές ότι για ηλικίες όπως στην υπόθεση της 12χρονης δεν τίθεται θέμα συναίνεσης»

«Αν υπάρχει επαφή είναι βιασμός ανηλίκου με τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή», απάντησε ο υφυπουργός σε σχετικό ερώτημα και τόνισε ότι «υπάρχουν κι άλλα αδικήματα που αξιολογούνται, όπως είναι η αποπλάνηση,και η κατάχρηση ανηλίκου.

Ισόβια είναι πλέον η μοναδική ποινή σε παιδοβιαστή – Προστασία ανηλικότητας στο νέο Ποινικό Κώδικα

«Υπό αυτούς τους όρους, δεν θα βλέπουμε φαινόμενα ένας βιαστής ανηλίκων να μπορεί στα 5, στα 7, στα 3, στα 6 στα 8 χρόνια να αποφυλακίζεται. Είναι ένα μήνυμα», σύμφωνα με τον κ. Κώτσηρα”

«Δεν παραγράφεται το αδίκημα μετά από τρεις μήνες – 5 χρόνια»

«Η παραγραφή για τα αδικήματα των ανηλίκων που δεν υπήρχε πριν από το 2019 από τα 2021 και αφορά κακούργημα, που πρακτικά σημαίνει ότι όταν ένα παιδί το οποίο στα 14 του δεν μπορεί να καταγγείλει κάτι για ευνόητους λόγους, δεν παραγράφεται το αδίκημα μετά από τρεις μήνες, ώστε και μετά την ενηλικίωσή του να μπορεί να προβεί σε καταγγελία», όπως επισημάνθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ σε σχολείο στο Χαλάνδρι – Μαθητές έπαιζαν το “παιχνίδι της ασφυξίας” – Λιποθύμησε μαθήτρια

Αρπαγή και βιασμός 14χρονης στη Νίκαια: “Οι Αρχές αν και γνωρίζουν τον δράστη, δεν τον έχουν συλλάβει…Κυκλοφορεί ελεύθερος”

Τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε ακριβή αποτελέσματα

Αυτό είναι το προφίλ της μητέρας της 12χρονης – Στο «Παίδων» τα 6 ανήλικα παιδιά της – «Ήταν παρατημένα στον αυτόματο»

 

Ροή Ειδήσεων