Υπ. Παιδείας: Οι ανακοινώσεις για παράταση της σχολικής χρονιάς – Πότε σταματούν τα μαθήματα

Υπ. Παιδείας: Οι ανακοινώσεις για παράταση της σχολικής χρονιάς – Πότε σταματούν τα μαθήματα

Η επιστροφή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στα θρανία είναι δεδομένη αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη εισηγηθεί προς την επιτροπή του ΕΟΔΥ το άνοιγμα όλων των βαθμίδων τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Με υποχρεωτικό self test επιστρέφουν στα θρανία μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξης Κόπτσης, προανήγγειλε την επιστροφή των μαθητών σε Δημοτικά και Γυμνάσια με υποχρεωτικό αρνητικό self test όπως ακριβώς συμβαίνει και στα Λύκεια.

Οριστική η παράταση της σχολικής χρονιάς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr οριστικοποιήθηκε η παράταση της σχολικής χρονιάς και οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς Υπουργείου Παιδείας είναι προγραμματισμένες για αύριο, Πέμπτη 22 Απριλίου, στις 11 όπου θα διεξαχθεί συνέντευξη Τύπου  για τα θέματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας όπου θα δώσουν το παρών  η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή και ο ΓΓ Αλέξανδρος Κόπτσης.

Επί της ουσίας η παράταση θα αφορά κυρίως τους μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου αφού οι μαθητές Γυμνασίου και το σχολικό τους πρόγραμμα επηρεάζονται άμεσα από τη διεξαγωγή των Πανελληνίων και ακολουθούν το χρονοδιάγραμμα των Λυκείων.

Πότε θα ολοκληρωθούν τα μαθήματα

Τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 11 Ιουνίου ώστε από την Δευτέρα 14 Ιουνίου να ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες ενώ τα Δημοτικά/ Νηπιαγωγεία λόγω της παράτασης δύο εβδομάδων θα κάνουν μαθήματα μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου.

Δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές

Τέλος αναμένεται και να δοθεί στην αγωνία και των μαθητών για το αν θα διεξαχθούν οι φετινές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για Γυμνάσια και Λύκεια καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ιnfokids.gr έχει αποφασιστεί να μην πραγματοποιηθούν ούτε και φέτος. Η μη πραγματοποίηση των προαγωγικών συνεπάγεται και μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων για τους μαθητές της Α Λυκείου.

 

Ροή Ειδήσεων