Ζαχαράκη: Πώς θα γίνεται το μάθημα της γυμναστικής και οι σχολικές γιορτές

Ζαχαράκη: Πώς θα γίνεται το μάθημα της γυμναστικής και οι σχολικές γιορτές

Μία νέα πραγματικότητα θα αντιμετωπίσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί από τις 7 Σεπτεμβρίου, με το άνοιγμα των σχολείων υπό τις συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμ’ο ΣΚΑΪ μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η διεκπεραίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως διαμορφώνεται μετά τη λήψη μέτρων είναι δύσκολη, ωστόσο πρέπει να γίνει, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων.

Η κυρία Ζαχαράκη πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν κατευθύνσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς και ενημερωτικό υλικό από τους ειδικούς το οποίο θα ανανεώνεται.

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης: Δωρεάν οι μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Για τα μαθήματα, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι θα γίνονται κανονικά. Ωστόσο, θα υπάρξει ειδική πρόνοια για το μάθημα της γυμναστικής και ενδέχεται η τάξη να χωρίζεται σε μικρότερες ομάδες.

«Θα δοθούν διευκρινίσεις και τη Δευτέρα για τη λειτουργία των σχολείων», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσηςΔιευκρινίσεις Κεραμέως: Η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική στα διαλείμματα

Οι σχολικές γιορτές, επίσης, θα γίνονται με μικρότερο αριθμό ατόμων.

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας, επανέλαβε ότι θα τη χρησιμοποιούν οι μαθητές μόνο σε κλειστούς χώρους, ενώ θα διατεθούν 15.200.000 ευρώ για ενίσχυση των Δήμων ώστε να παρέχουν δωρεάν μάσκες στους μαθητές της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ροή Ειδήσεων