Δεν έχεις πολλή ενέργεια; Κατανάλωσε περισσότερη βιταμίνη Β12

Δεν έχεις πολλή ενέργεια; Κατανάλωσε περισσότερη βιταμίνη Β12

Βιταμίνες σε γενικές γραμμές όλοι χρειαζόμαστε και φυσικά μας είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε την υπερδοσολογία.
Αν όμως νιώθεις πεσμένη, χωρίς πολλές δυνάμεις, μάλλον χρειάζεσαι περισσότερη βιταμίνη Β12. Θα βρεις τη συγκεκριμένη βιταμίνη κυρίως στις τροφές ζωικής προέλευσης.
Πρόκειται για το συστατικό εκείνο που σε βοηθά να ρυθμίζεις τον μεταβολισμό σου και να παράγεις αρκετή ενέργεια για να αντεπεξέλθεις στις καθημερινές δραστηριότητές σου, ενώ είναι το “κλειδί” για να έχεις πάντα ένα δυνατό μυαλό και ένα υγιές νευρικό σύστημα.

“Η κόπωση είναι σύνηθες φαινόμενο στους ανθρώπους που δεν καταναλώνουν αρκετή ζωική πρωτεϊνη”, λέει η Dnine Fruge MD, διευθύντρια στο τμήμα Διατροφής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μαϊάμι. Κι ακόμη, συμπληρώνει ότι “αν συνηθίζεις να καταναλώνεις πολλά αντιόξινα για να ανακουφιστείς από τις καούρες, είναι πολύ πιθανό να έχεις ανεπάρκεια στη Β12, καθώς παρεμβαίνουν στην απορρόφησή της”.

Τι να κάνεις
Κατανάλωσε 2 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά και περίπου 120 γραμμ. άπαχης πρωτεϊνης καθημερινά. Άλλες καλές πηγές της είναι τα θαλασσινά, το άπαχο βοδινό και χοιρινό κρέας, τα αυγά, το συκώτι αλλά και τα εμπλουτισμένα δημητριακά.