Είναι εύκολο να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να θέσουν στόχους για τη νέα χρονιά;

νέα χρονιά

Είναι εύκολο να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να θέσουν στόχους για τη νέα χρονιά;

Nέα χρονιά, νέοι στόχοι για τα παιδιά μας.

Ο δημοσιογράφος Λουκάς Χριστοδουλίδης συνομίλησε με την Επικοινωνιολόγο, Σύμβουλο Γονέων και Διευθύντρια του Θεραπευτικού Κέντρου Παιδιών του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού «Στέλλα Σουλιώτη» Χριστίνα Αλεξάνδρου για τη νέα χρονιά και τους νέους στόχους για τα παιδιά μας.

Νέα χρονιά 2024, νέοι στόχοι και για τα παιδιά μας Κυρία Αλεξάνδρου. Είναι εύκολο ως γονείς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να θέσουν στόχους για τη νέα χρονιά;

«Καταρχήν Λουκά μου να σε ευχαριστήσω θερμά για τη θεματική της σημερινής μας συνέντευξης. Βλέπεις, είμαι υπέρμαχος της στοχοθεσίας σε όλες τις ηλικίες και είναι ένα θέμα που πάντοτε συζητώ με γονείς λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος καθώς επίσης και λίγο πριν την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς.

Η στοχοθεσία είναι μια αγαπημένη παράδοση που έχω βιώσει και εγώ από τη δική μου οικογένεια μεγαλώνοντας. Θυμάμαι στις «οικογενειακές μας συνεδριάσεις» με «Γραμματέα» τον βενιαμίν της οικογένειας (για να εξασκηθεί στη γραφή) και «Πρόεδρο» τον μπαμπά, συζητούσαμε ένας-ένας τι μας συνέβηκε την προηγούμενη χρονιά, τα καλά, τα κακά, τα δύσκολα και τι επιθυμούμε να επιτύχουμε στη συνέχεια. Στο τέλος κάθε χρονιάς ανατρέχαμε στα προηγούμενα «πρακτικά» για να δούμε κιόλας τι επιτύχαμε και τι θέλουμε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο.

Θα σου πω λοιπόν ότι είναι και εύκολο αλλά και απολύτως απαραίτητο να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να θέσουν τους δικούς τους προσωπικούς στόχους».

Η στοχοθεσία θα λέγατε εσείς ως ειδικός ότι συνδέεται με την υψηλή απόδοση και την επιτυχημένη πορεία ενός ατόμου ακόμη και στην παιδική ηλικία;

«Σίγουρα. Άλλωστε τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Αν δεν γνωρίζουμε που θέλουμε να φθάσουμε τότε ένα είναι το μόνο σίγουρο…. Δεν θα φθάσουμε ποτέ εκεί!

Οφείλουμε λοιπόν να θέτουμε ξεκάθαρους στόχους και σε προσωπικό αλλά και σε οικογενειακό επίπεδο μαζί με τα παιδιά μας, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Μαθαίνοντας τα παιδιά να στοχοθετούν, να εργάζονται για ένα σκοπό, να αξιολογούν το αποτέλεσμα και να προγραμματίζουν τα επόμενα τους βήματα, τα βοηθάμε να μεγαλώσουν σε ενήλικες με πολύτιμες ικανότητες όπως την αυτοκριτική, την αυτοεκτίμηση, την αυτοδιόρθωση και την αυτοβελτίωση! Είναι πράγματι ένα υπέροχο δώρο».

Δείτε περισσότερα στο infokids.cy

Ροή Ειδήσεων