Γνωρίστε τα Ελληνόπουλα που κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό θετικών επιστημών

Γνωρίστε τα Ελληνόπουλα που κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό θετικών επιστημών

Η ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια, Hellas Casper, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό IYNT (International Young Naturalists’ Tournament) που έλαβε μέρος στο Αλμάτι του Καζακστάν, από τις 21 έως 27 Αυγούστου 2023.

Πρόκειται για έναν ομαδοσυνεργατικό μαθητικό διαγωνισμό θετικών επιστημών, που συνδυάζει τις επιστήμες με τη ρητορική, το debate και την επιχειρηματολογία, και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μαθητών και μαθητριών ηλικίας από 12 έως 16 ετών από όλον τον κόσμο. Η χώρα μας, με εκπρόσωπο την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), έστειλε τρεις ομάδες να διαγωνισθούν στο υψηλότερο επίπεδο.

Χάλκινο μετάλλιο για την Hellas Casper στον 11ο διεθνή διαγωνισμό IYNT

Αρχηγός της ελληνικής αποστολής ήταν ο καθηγητής του Anatolia High School και μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΦ, Απόστολος Μιχαλούδης, ενώ την αποστολή συνόδευσαν επίσης οι Ζαραφέτα Ιωάννα, Καπρούλιας Σωτήρης, Καλαντζής Ιωάννης, Τουλάκης Χρήστος και Δαλακούρα Αθανασία, ως team leaders των ομάδων μας.

Στην αρχή της προηγούμενης σχολικής χρονιάς ανακοινώθηκαν 17 ρεαλιστικά προβλήματα από τον χώρο της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας, τα οποία οι ομάδες κλήθηκαν να μελετήσουν και να επιλύσουν με όποιον τρόπο επιθυμούσαν, στο πλαίσια που ορίζει η διερευνητική μάθηση.

Οι μαθητές του Anatolia High School που συμμετείχαν στην Hellas Casper ήταν η Ελένη Τσαβδάρογλου (captain), Λήδα Αικατερινάρη, Άννα Ζούντσα, Ευάγγελο Κακοσίμο, Θεοδώρα Καλαϊτζή και Αθανάσιο Κυριαζάκο.

Επίσης, μία μικτή ομάδα με το όνομα Hellas Alliance, αποτελούμενη και από τους μαθητές του Anatolia High School, Έλενα Πενλίδη και Ιωάννη Ανδρεαδάκη, βρέθηκε στο Αλμάτι, πετυχαίνοντας αξιοσημείωτη επίδοση.

Διαβάστε επίσης:

Δουλειά του γονιού είναι να μεγαλώσει ένα παιδί που θα μπορεί να διαχειριστεί όχι μόνο τη χαρά αλλά και τη θλίψη

«Μπαμπά-δες» με τον Τάσο Ιορδανίδη και «Μαμά-δες» με την Τζένη Θεωνά: Δύο εκπομπές της ΕΡΤ μάς συστήνουν διάσημους γονείς

Οι μαθητές του Βύρωνα συμμετέχουν στη πολυσυλλεκτική γιορτή για την ασφαλή μετακίνηση από και προς το σχολείο (15-17/9)