Κυκλάδες: Παιδί 2 ετών πλακώθηκε από μαρμάρινο τραπέζι – υπέστη ρήξη ήπατος και σπλήνας

Κυκλάδες

Κυκλάδες: Παιδί 2 ετών πλακώθηκε από μαρμάρινο τραπέζι – υπέστη ρήξη ήπατος και σπλήνας

Σώθηκε χάρη στη συνεργασία 2 νοσοκομείων.

Σωτήρια αποδείχθηκε για ένα παιδί δύο ετών από την Ελβετία που παραθέριζε σε νησί των Κυκλάδων, η συνεργασία των γιατρών στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Γεώργιος Γεννηματάς» μετά από ατύχημα που είχε τη Δευτέρα όταν μαρμάρινο τραπέζι έπεσε στην κοιλιά του.

Αρχικά, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, το παιδί μεταφέρθηκε από το νησί που βρισκόταν, στο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ότι, μεταξύ άλλων, είχε υποστεί ρήξη ήπατος και σπλήνας.

Εκεί το παιδί εισήχθη στη ΜΕΘ όπου και σταθεροποιήθηκε αλλά κρίθηκε απαραίτητο, μετά από επιστημονικό συμβούλιο γιατρών του νοσοκομείου, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετώπιζε το δίχρονο.

Στο «Γ. Γεννηματάς» το παιδί μεταφέρθηκε στο τμήμα του Αγγειογράφου «όπου διενεργήθηκε μια πολύ πρωτοποριακή, ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα, Επεμβατική πράξη από τον Επεμβατικό Ακτινολόγο Νικόλαο Πτώχη, και το παιδάκι επέστρεψε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγ. Σοφία” όπου και βρίσκεται πλέον σε άριστη κλινική κατάσταση» και νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική.

Διαβάστε επίσης:

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων: Ποια η κατάσταση μετά τη φωτιά; – «Δεν έπαψε η φροντίδα για τα παιδιά»

Επίδομα παιδιού: Δείτε πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα Α21 για αιτήσεις

Ροή Ειδήσεων