Quality time με την οικογένεια στις γιορτές: Ιδέες για να περάσετε όμορφα όλοι μαζί

Quality time με την οικογένεια στις γιορτές: Ιδέες για να περάσετε όμορφα όλοι μαζί

Quality time με την οικογένεια στις γιορτές: Ιδέες για να περάσετε όμορφα όλοι μαζί

Λίγο πριν την αντίστροφη μέτρηση, δηλαδή το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη της πολυπόθητης άδειας από το γραφείο, και τα όνειρα, τα σχέδια, τα κανονίσματα με φίλους, γονείς, συμμαθητές, συγγενείς και όλους τους αγαπημένους δίνουν και παίρνουν.  Αυτό που θέλουμε είναι να απολαύσουμε τις γιορτές με φουλ ελευθερίες, απέραντη χαρά και ψυχαγωγία στο έπακρο.

Κυρίως, όμως, αυτό που νομίζω πως όλοι θέλουμε είναι να μαζευτούμε στα σπίτια μας. Να σταματήσουν για λίγο τα ανελέητα πέρα δώθε, σχολεία, εξωσχολικές δραστηριότητες, δουλειά, άγχος, τρέξιμο και όλα αυτά με κλεφτές ματιές στο ρολόι για να τσεκάρουμε ότι δεν μας ξέφυγε ο χρόνος.

Έφτασε η στιγμή να μείνω σπίτι…

Γι’ αυτό σας λέω ότι το πρώτο που μάλλον θα ευχαριστηθούμε φέτος είναι το χουχούλιασμα στη ζεστασιά του σπιτιού μας, δίπλα στο στολισμένο δέντρο μας, μαζί με τα παιδιά, την οικογένεια, τους φίλους. Καθώς μάλιστα το σκέφτομαι όλο και περισσότερο νομίζω πως οι φετινές χριστουγεννιάτικες γιορτές θα είναι τέλειες αν επενδύσουμε στην αγάπη, την επικοινωνία με τους αγαπημένους μας και την ουσιαστική διασκέδαση. Αυτή που μόνο στα σπιτικά γιορτινά καλέσματα μπορείς να πετύχεις.

Κι επειδή οι περισσότερες ιδέες μου είναι απόλυτα εξαρτημένες από ένα καλό και ποιοτικό internet, φρόντισα από νωρίς να επενδύσω στο μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών που υπάρχει στη χώρα, αυτό της COSMOTE. Με το COSMOTE Fiber έχω ακόμα πιο γρήγορο και αξιόπιστο internet στο σπίτι και μπορώ να πω με σιγουριά πως τα σχέδιά μου θα πετύχουν.

Ανάμεσα στις πολλές ιδέες μου, τις οποίες προτείνω και σε εσάς, είναι πρώτα απ’ όλα η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Πώς; Θα βρείτε άπειρες συλλογές με τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο διαδίκτυο, οπότε laptop ανοιχτό και αφήστε το να μεταφέρει παντού στο σπίτι μελωδίες χαρούμενες και αγαπημένες ενώ εσείς παίζετε με τα παιδιά, μαγειρεύετε, στολίζετε κ.λπ. κ.λπ.

Μήπως κάποιοι θέλουν μια άλλη ασχολία;

Τα μικρά παιδιά όλοι γνωρίζουμε ότι βαριούνται εύκολα. Θέλουν εναλλαγές. Κι εμείς έχουμε τη λύση. Με σύμμαχο το γρήγορο internet σας έχω μια πολύ πρωτότυπη και ευχάριστη ασχολία μέσα στο σπίτι για τα παιδιά από την οποία θα μάθουν τα χριστουγεννιάτικα έθιμα χρησιμοποιώντας τα φύλλα εργασίας που θα σας δείξω. Πρόκειται για μια απόλυτα εκπαιδευτική διαδικασία, αφού η εκμάθηση αυτών των παραδόσεων συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών, διδάσκοντας τους τη σημασία της ποικιλομορφίας, της συνεργασίας και της κοινωνικής ευαισθησίας. Πώς θα τα βρείτε. Πολύ απλά, κινητό ή laptop και αντιγράφετε το link https://drive.google.com/file/d/1I1vyqYVdfZ-ltYj-rMajrY8K29u5iUGr/view

Ώρα για ταινία

Παρακαλώ, την προσοχή σας. Τώρα είναι ώρα για ταινία και μαζευόμαστε όλοι γύρω από το laptop, ανοίγουμε στο full την οθόνη, ετοιμάζουμε ποπκόρν και βυθιζόμαστε στην απόλαυση. Τι θα δούμε. Ένα vintage, christmas time story. Πρόκειται για το “Μια Υπέροχη Ζωή”, ένα χριστουγεννιάτικο δράμα παραγωγής 1946, σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα. Παλιό, αλλά γλυκό και ό,τι πρέπει για τη στιγμή που η οικογένεια είναι μαζεμένη αυτές τις μέρες.

Πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου, η οποία προβάλλεται συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Η ταινία είναι διαθέσιμη στον on demand κατάλογο ταινιών και σειρών της COSMOTE TV μαζί με πολλούς ακόμα τίτλους για όλη την οικογένεια.

Προετοιμάζουμε το πάρτι μας

Τα κινητά και τα laptop παίζουν όλα στο φουλ ταυτόχρονα. Πώς αλλιώς θα οργανωθούμε ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν οι καλεσμένοι μας θα φτάσουν. Όλοι μέσα στο σπίτι έχουμε δουλειά. Άλλος θα βρει τις συνταγές από το κινητό, άλλος τις μουσικές από το laptop, άλλος ιδέες για διακόσμηση του τραπεζιού και άλλος… σε μια γωνιά κρυμμένος θα παίζει τα αγαπημένα του παιχνίδια… Α, ναι… και κάποια μάλλον κλεισμένη στο δωμάτιο θα τσατάρει… Και όλα αυτά με απίστευτα γρήγορες ταχύτητες στο internet, χωρίς διακοπές ή καθυστερήσεις. Τουλάχιστον, το COSMOTE Fiber κάνει στο σπίτι τη ζωή πιο εύκολη, διασκεδαστική και συντροφική. Ναι, και συντροφική, γιατί όσο κι αν κάνει καθένας μας αυτό που θέλει και τον γεμίζει, αλλά το σημαντικό είναι πως είμαστε μαζί.

Δεν ξεχνάμε…

Πριν σας ευχηθώ καλά Χριστούγεννα, θέλω μια παραίνεση να κάνω. Τις μέρες των γιορτών μην ξεχάσετε αγαπημένα πρόσωπα που ζουν μακριά σας. Πλέον, μια βιντεοκλήση δεν είναι κάτι δύσκολο και η χαρά που θα λάβετε όλοι θα είναι τόσο μεγάλη και σπουδαία, που αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Ό,τι προσφέρουμε άλλωστε, μας επιστρέφεται πολλαπλά.

Καλές γιορτές!

Ροή Ειδήσεων