Σφακιανάκης: “Οι Αρχές ερευνούν το παιχνίδι αυτοκτονίας Jonathan Galindo” – Καταγγελία μαμάς στο Infokids.gr

Σφακιανάκης: “Οι Αρχές ερευνούν το παιχνίδι αυτοκτονίας Jonathan Galindo” – Καταγγελία μαμάς στο Infokids.gr

Το Διεθνές Ινστιτούτο για τη Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute) που ηγείται ο Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Μανώλης Σφακιανάκης, ήταν ο πρώτος οργανισμός που κινητοποιήθηκε και ενημέρωσε τους γονείς για το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας Jonathan Galindo.

Με νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους γονείς ότι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές κατόπιν συντονισμένης προσπάθειας να δοθεί τέλος σε αυτό το παιχνίδι αυτοκτονίας που “παγιδεύει” αθώες ψυχές ενεργοποιούνται και υλοποιούν από κοινού δράση.

Ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι προσπάθειες του CSI Institute έπιασαν τόπο καθώς ενεργοποιήθηκαν οι αρχές για να διερευνήσουν την υπόθεση “Jonathan Galindo”. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι αισθανόμαστε δικαιωμένοι και δυνατοί. Όλα τα καταγγελλόμενά σας προωθήθηκαν και θα προωθούνται από το CSI Institute άμεσα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς διερεύνηση. Eυχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας.”

Το post του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute)

Kαταγγελία αναγνώστριας στο Ιnfokids.gr για το παιχνίδι αυτοκτονίας Jonathan Galindo

Η  Άννα Βήχου μητέρα ενός παιδιού σε επικοινωνία που είχε με το Infokids.gr ανέφερε ότι το παιχνίδι αυτοκτονίας Jonathan Galindo είναι όντως αληθινό και πράγματι έχουν υποπέσει στην αντίληψή της περιστατικά που δείχνουν ότι υπάρχει διείσδυση αυτής της καριτούρας που ζητά από τα παιδιά να προβούν σε ακραίες πράξεις σε ελληνικούς λογαριασμούς παιδιών σε δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Ένας άρρωστος δολοφόνος έχει απήχηση σε μικρά παιδιά”

Όπως δήλωσε στο Infokids.gr ” Σοκαρομαι ξανά και ξανά. Έχω ψάξει τα πάντα για αυτόν. Υπάρχουν παιδιά στο youtube που κάνουν ψεύτικο λογαριασμό σαν Τζόναθαν για να τρομάζουν άλλα παιδιά. Αυτή η τρομακτική φιγούρα έχει γίνει κάτι σαν πρότυπο για τα πιτσιρίκια.  Αλλα παιδιά τον προσεγγίζουν για να τον τρολαρουν και να ανεβάσουν βίντεο δήθεν ότι είναι ατρόμητα και μάγκες….. Έχω σοκαριστεί αλήθεια. Με την μπλε φάλαινα δεν είχα τρομάξει , ίσως γιατί ήταν ακόμα πιο ελεγχόμενο το παιδί μου, ίσως γιατί δεν πίστευα ότι αυτή η μόδα θα κρατήσει πολύ. Ο τυπακος όμως βλέπω ότι έχει απήχηση. Ένας ΑΡΡΩΣΤΟΣ δολοφόνος έχει απήχηση.… Σπάω ό,τι ηλεκτρονικό υπάρχει σπίτι και τον αφήνω να ουρλιάζει; Κάθομαι ακόμα περισσότερο πάνω από το κεφάλι του όταν παίζει; Του έχω δημιουργήσει φοβία με αυτόν τον τύπο σε σημείο που τελικά εγώ του έκανα κακό με το να φοβάται αλλά να μην ξέρει; Πώς δεν έχουν συλλάβει οι Αρχές αυτόν τον επικίνδυνο τύπο;

 

 

 

Ροή Ειδήσεων