“Οι παιδικές χαρές πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ανοίξουν”: Στηρίξτε τη πρωτοβουλία γονιών όλης της χώρας

“Οι παιδικές χαρές πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ανοίξουν”: Στηρίξτε τη πρωτοβουλία γονιών όλης της χώρας

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας ζει υπό το καθεστώς παρατεταμένου lockdown και αυστηρών περιοριστικών μέτρων υπό τη σκιά της πανδημίας.

Μια από τις παράπλευρες απώλειες αυτής της κατάστασης είναι το αναγκαστικό κλείσιμο των παιδικών χαρών γεγονός που έχει στοιχίσει ψυχοσυναισθηματικά στα μικρότερα παιδιά που δεν έχουν πού να παίξουν και να εκτονώσουν την ενέργειά τους.

Σχεδόν όλες οι παιδικές χαρές της χώρας καθώς υπάρχουν και Δήμοι που έχουν αφήσει κάποιες ανοιχτές είναι ερμητικά κλειστές, οι φωνές των παιδιών δεν αντηχούν και τα παιχνίδια στέκονται άδεια.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όσων γονιών σε μια προσπάθεια να προσφέρουν στα παιδιά την απόλαυση του παιχνιδιού, τα ενθαρρύνουν και τα βοηθούν να πηδήξουν τα κάγκελα και να εισέλθουν στον σφραγισμένο χώρο της παιδικής χαράς για να παίξουν όπως παλιά. Για να μην βυθιστούν τελείως στη βαρεμάρα, στην αδράνεια και ξεχάσουν όλες τις χαρές της παιδικής ηλικίας.

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά, σύμμαχος της σωστής ανάπτυξης των παιδιών

H παιδική χαρά είναι  τόπος παιχνιδιού, με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις,  για το παιδί που πρέπει να την επισκέπτεται όσο το δυνατόν περισσότερο σύμφωνα και με συστάσεις των παιδιάτρων.

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει το κάλεσμα για online συγκέντρωση υπογραφών στήριξης στο αίτημα προς τους Δήμους όλης της χώρας “Να ανοίξουν οι δημόσιες παιδικές χαρές στην Ελλάδα” που διακινείται μέσω της πλατφόρμας secure.avaaz.org.

Οι γονείς απαιτούν: “Οι παιδικές χαρές πρέπει να είναι ανοιχτές για τα παιδιά”

Όπως επισημαίνουν οι γονείς στο κείμενο – κάλεσμά τους “Είναι αδιανόητο να παραμένουν κλειστές οι παιδικές χαρές, καθώς πρόκειται για δημόσιους εξωτερικούς υπαίθριους χώρους παιχνιδιού και ο κορωνοϊός εκεί, δεν διασπείρεται όπως σε έναν κλειστό χώρο. Εφόσον χρησιμοποιούμε τα Μ.Μ.Μ που είναι κλειστοί χώροι και δεν τίθεται ζήτημα από τους αρμόδιους, θα έπρεπε να ισχύσει το ίδιο και για τις δημόσιες παιδικές χαρές. Αν αποτελεί είδος βασικής ανάγκης για τους ενήλικες η χρήση των Μ.Μ.Μ, άλλο τόσο και πολύ περισσότερο αποτελεί και η παιδική χαρά για το παιδί!

Μπορείτε να στηρίξετε και εσείς την προσπάθειά τους, καταγράφοντας τη δική σας ψηφιακή υπογραφή πατώντας εδώ 

 

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων