Φρούτο… εποχής

Είναι οι κατακόκκινοι πρωταγωνιστές αυτής της σεζόν, που μαζί με το άλλο κόκκινο φρούτο, τη φράουλα, τραβούν επάνω τους όλες τις προτιμήσεις και γίνονται τα δροσερά συνοδευτικά σε σαλάτες, γλυκά, ροφήματα, παγωτά. Το θετικό είναι ότι όλες οι ποικιλίες κερασιών είναι φτωχές σε θερμίδες, πλούσιες όμως σε θρεπτικά συστατικά όπως προβιταμίνη Α, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και ανθοκυανίνες με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Πώς θα τα επιλέξεις: Τα κεράσια που θα αγοράσεις δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμα, το κοτσάνι να είναι πράσινο και να είναι κολλημένο στον καρπό.

Πού ωφελούν
Θα σε ανακουφίσουν από αρθρίτιδες, φλεγμονές, πεπτικά προβλήματα και λοιμώξεις ουροποιητικού. Βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, αλλά και στη λειτουργία των νεφρών και του εντέρου.

Tip. Μπορείς να κάνεις αφέψημα με τα αποξηραμένα κοτσάνια των κερασιών, το οποίο θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την κατακράτηση υγρών και θα γίνει ο σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα.