“Δεν υπήρχε επιστροφή έπειτα από αυτό”: To δώρο αυτής της μαμάς στην εσωστρεφή έφηβη μοναχοκόρη της (εικόνες)

“Δεν υπήρχε επιστροφή έπειτα από αυτό”: To δώρο αυτής της μαμάς στην εσωστρεφή έφηβη μοναχοκόρη της (εικόνες)

“Είμαι μοναχοπαίδι και είμαι μαμά μιας μοναχοκόρης. Το ότι ήμουν ανέκαθεν εσωστρεφές παιδί με έκανε να ζω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μέσα στο μυαλό μου. Είχα μαγικές ιδέες και σκέψεις για μέρη κρυφά, μυστικά, που σίγουρα κάπου υπάρχουν γύρω μας αν μπορέσουμε ψάξουμε καλά.

Πιστεύω, ότι τα παιδιά έχουν την ικανότητα να μετακινούνται εύκολα σε αυτό το μέρος του εγκεφάλου τους που η πραγματικότητα αντιστρέφεται σε κάτι φανταστικό, σε ένα μέρος όπου η πρόσβαση για τους μεγάλους είναι περιορισμένη.

Ακόμα και σήμερα, το να κοιτάζω τον κόσμο διαφορετικά είναι σημαντικό για εμένα -ελπίζω και για την κόρη μου. Η Sylvie είναι ένα κορίτσι που αγαπά τον Χάρι Πότερ, τη Μέρλιν και τον Σέρλοκ Χολμς, ενώ λατρεύει τα μαγικά και τα μυστήρια. Το να έχει ένα δικό της, μυστικό δωμάτιο τη γεμίζει ικανοποίηση!

Όταν της αποκάλυψα, λοιπόν, την ιδέα μου να δημιουργήσουμε ένα μυστικό δωμάτιο πίσω από τη ντουλάπα της ενθουσιάστηκα! Ήξερα, ότι δεν υπήρχε επιστροφή έπειτα από αυτό! Μετά έπρεπε να το εξηγήσω (πολλές φορές) στον άνδρα μου, για να δεχτεί να βοηθήσει να το φτιάξουμε.

Πήραμε, λοιπόν, μια παλιά ντουλάπα, της δημιουργήσαμε ένα άνοιγμα στην πλάτη και τοποθετήσαμε μια γκαρνταρόμπα εσωτερικά για να βάζει τα ρούχα της. Το σπίτι μας είναι πολύ παλιό και στο δωμάτιο της κόρης μου υπήρχε έτσι κι αλλιώς κάτι σαν δεύτερο δωμάτιο, το οποίο απλά κλείσαμε με γυψοσανίδα, στην οποία δημιουργήσαμε ένα μικρό κενό. Στο κενό αυτό τοποθετήσαμε τη ντουλάπα με την ανοιχτή πλάτη για να μπορεί η μικρή να μπαίνει μέσα στο δωμάτιο. Το παρακάτω σχέδιο θα σας δείξει το πριν και το μετά.

Δεν ξέρω για πόσα ακόμα χρόνια θα χρησιμοποιεί αυτή το μυστικό καταφύγιο, αλλά είμαι σίγουρη, ότι μέχρι τότε θα το έχει καταευχαριστηθεί!

Από τότε που το φτιάξαμε εκεί διαβάζει, κάθεται και μιλά με την κολλητή της, βλέπει τηλεόραση ή ακούει μουσική. Ενώ αποθηκεύει και τα ρούχα της!

Δεν μας κόστισε πολλά για να το κατασκευάσουμε και σίγουρα εκπληρώνει τη φιλοσοφία μου: Να κυνηγάμε τις μικρές χαρές της ζωής, όσο ασυνήθιστες ή παράδοξες κι αν είναι!”

Η παραπάνω ιστορία προέρχεται από την μαμά Laura Medicuς, η οποία αρχικά τη δημοσίευσε στο blog της – Πηγή: Love What Matters.com

Διαβάστε ακόμα:

Κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Οι 5 του Αιγαίου” στο Θέατρο Νέου Κόσμου (4/12)

To ελληνικό σχολείο αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται – Κανονικά προχωρά η αξιολόγηση στην εκπαίδευση

Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των ΕΛΤΑ περιμένουν και φέτος τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Ροή Ειδήσεων