Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον 13 μηνών Αχιλλέα που διαγνώστηκε με λευχαιμία και νοσηλεύεται στο Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια για τον 13 μηνών Αχιλλέα που διαγνώστηκε με λευχαιμία και νοσηλεύεται στο Παίδων “ΕΛΠΙΔΑ”

Έκκληση για αίμα και αιμοπετάλια απευθύνει η οικογένεια του 13 μηνών Αχιλλέα που διαγνώστηκε με λευχαιμία.

Η έκκληση της οικογένειας του

Tα στοιχεία του παιδιού:

Αυτό που αναφέρεται είναι ότι πρόκειται για το Παίδων Αγίας Σοφίας για την Ογκολογική μονάδα Ελπίδα στο ΚΕΘ.
Όνομα ασθενή : Κωστακιωτης Αρρεν του Βασιλείου.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

Αίμα μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο , Αιμοπετάλια μπορούν να δοθούν ΜΟΝΟ στην αιμοδοσία παίδων Αγλαΐα Κυριακού (2107452038)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.

·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.

·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

Διαβάστε επίσης:

Πού οφείλεται το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη – Αποκαλυπτική έρευνα

Τα ρήματα που τελειώνουν σε «–αίνω» και ένα κόλπο για να μάθουν τα παιδιά τις εξαιρέσεις

Ρόδος: Εντοπίστηκε η μητέρα που εγκατέλειψε τον 7χρονο – Γιατί τον παράτησε και τράπηκε σε φυγή με τα άλλα 2 παιδιά της

Ροή Ειδήσεων