Σε αυτό το δημόσιο σχολείο τα παιδιά παίζουν Scrabble και μαθαίνουν ορθογραφία

Σε αυτό το δημόσιο σχολείο τα παιδιά παίζουν Scrabble και μαθαίνουν ορθογραφία

Πριν από αρκετούς μήνες είχαμε παρουσιάσει σε άρθρο μας την πρόταση του προέδρου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, καθηγητή Ιωάννη Καζάζη, να ενταχθεί το γνωστό επιτραπέζιο παιχνίδι Scrabble στα σχολεία σε μια προσπάθεια οι μαθητές να έρθουν πιο κοντά με την ελληνική γλώσσα, να ανακαλύψουν τον πλούτο της και να βελτιωθούν στην ορθογραφία καθώς είναι γεγονός ότι τα Ελληνόπουλα σήμερα κάνουν πολλά ορθογραφικά λάθη.

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης μαθαίνουν ορθογραφία, παίζοντας Scrabble

To “σχολείο – θαύμα” όπως αποκαλούμε συχνά το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης εξαιτίας των καινοτόμων προγραμμάτων και δράσεων που διοργανώνει και τα οποία έχουμε αναδείξει επανειλημμένως στο Infokids.gr καθώς μας αρέσει να στηρίζουμε τις καλές πρακτικές στο χώρο της εκπαίδευσης, κατάφερε πάλι να πρωτοπορήσει, επιστρατεύοντας το Scrabble για να γίνουν οι μαθητές ξεφτέρια στην ορθογραφία.

Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Στάθης Σπαθιάς, το άρθρο μας τους έδωσε το κίνητρο να απευθυνθούν στην Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ και να δανειστούν προσωρινά το 6 τμ μαγνητικό Scrabble το οποίο και τοποθέτησαν ήδη στο σχολείο.

Στόχος σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας όπως μας εξήγησε ο κ. Σπαθιάς είναι η σύνδεση του παιχνιδιού με το μάθημα της Γλώσσας. Επιστρατεύοντας το Scrabble ο δάσκαλος της εκάστοτε τάξης θα δώσει έναν διαδραστικό και συνάμα διασκεδαστικό χαρακτήρα στη κλασική διδασκαλία της Γλώσσας που πολλές φορές κουράζει τους μαθητές και δεν τους δίνει κίνητρο να ανακαλύψουν την μοναδικότητα και τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας. Πρόθεση είναι το παιχνίδι πέρα από το μάθημα της Γλώσσας να αξιοποιείται στην Ευέλικτη Ζώνη, στο Ολοήμερο, στο πλαίσιο των Ομίλων Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

Σε πρώτη φάση οι μαθητές θα τεστάρουν τις γλωσσικές τους ικανότητες και θα δώσουν επικές μάχες για το ποιος θα κερδίσει την παρτίδα αξιοποιώντας σωστά και ορθογραφημένα τα Ελληνικά, στο “δανεικό” τεραστίων διαστάσεων Scrabble καθώς το σχολείο ήδη ετοιμάζεται να φτιάξει το δικό του επιτοίχιο  Scrabble. Σημειωτέον, οι μαθητές θα παίζουν πάντα υπό την επίβλεψη του δασκάλου τους που εκτός από συμβουλευτικό ρόλο και είναι και επόπτης ώστε να μην παρατηρηθούν παρασπονδίες.

Ακόμα μια υπέροχη πρωτοβουλία που αξίζει να βρει μιμητές και από τα υπόλοιπα σχολεία της χώρας!!

 

Ροή Ειδήσεων