Σοκ από την εισβολή εξωσχολικού σε γυμνάσιο των Αθηνών – Πολλά παιδιά έπαθαν κρίση

Σοκ από την εισβολή εξωσχολικού σε γυμνάσιο των Αθηνών - Πολλά παιδιά έπαθαν κρίση

Σοκ από την εισβολή εξωσχολικού σε γυμνάσιο των Αθηνών – Πολλά παιδιά έπαθαν κρίση

Ο διευθυντής του σχολείου στην Κυψέλη, ο οποίος είχε ξαναμπεί στη μέση προκειμένου να προστατεύσει μαθητή του, νοσηλεύτηκε όλο το βράδυ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» με τραύμα στην κοιλιά, ενώ οι γιατροί λένε πως  η κατάστασή του είναι σταθερή.

Οι θεράποντες γιατροί που τον παρακολουθούν κάνουν λόγο για ένα τραύμα στην αριστερή πλαγιά στην κοιλιακή χώρα, στο ύψος των νεφρών. Ο 60χρονος έχει κάνει ράμματα και η κατάστασή του είναι σταθερή. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται κι ο μαθητής από τη Νιγηρία, ο οποίος φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Ο 19χρονος δράστης με καταγωγή από τη Γεωργία, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, επιτέθηκε στον μαθητή από τη Νιγηρία λόγω διαμάχης που είχε με τον μικρότερο αδερφό του. Τα δύο παιδιά είχαν μαλώσει και ο Γεωργιανός ως ο μεγάλος αδερφός αποφάσισε να εκδικηθεί. Μπήκε στο σχολείο και χτύπησε τον μαθητή από τη Νιγηρία με ένα σφυρί, ενώ στη συνέχεια τραυμάτισε με ένα μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου.

Τρόμος στους μαθητές

Περιγράφοντας τι συνέβη, μια μαθήτρια είπε στο protothema.gr ότι «όπως ανεβαίναμε να κάνουμε μάθημα, είδαμε το παιδί να κάνει άμυνα και ο δράστης τον χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι. Το παιδί έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο πάτωμα και τα αίματα πήγαν παντού. Ο διευθυντής τότε προσπάθησε να δει αν το παιδί είχε τις αισθήσεις του και έφαγε μια μαχαιριά.Ο διευθυντής την έφαγε με το μαχαίρι όταν πήγε να προστατεύσει τον μαθητή» συμπλήρωσε η ίδια κοπέλα.

Ήρθε αποφασισμένος

Στην ερώτηση για το τι προηγήθηκε, η κοπέλα είπε ότι «την περασμένη εβδομάδα ο αδερφός του συμμαθητή μου (σ.σ. ο 19χρονος δράστης) προσπάθησε να ξεμοναχιάσει το παιδί (σ.σ. το 18χρονο θύμα της επίθεσης) και είχε πει ως δικαιολογία σε κάποιον ότι “ήθελε να σκοτώσει την οικογένειά μου”».Ήρθε αποφασισμένος, μπήκε από την πόρτα, δεν υπήρχε κάποιος να τον σταματήσει, ο φύλακας ήταν εδώ αλλά τον άφησε να περάσει» κατέληξε στην περιγραφή της η αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

«Ξέρω ότι το παιδί που χτύπησε τον διευθυντή μας μπήκε στο σχολείο χωρίς να το σταματήσει κανείς. Μπορεί να θεώρησαν ότι είναι από τα παιδιά που μπαίνουν για 1-2 ώρες και φεύγουν. Ο αδερφός του είχε παίξει ξύλο πριν από μερικές ημέρες με το θύμα και είχαν έρθει οι γονείς τους και τσακωνόντουσαν έξω από το σχολείο. Εμάς μας κλείδωσαν στις τάξεις οι καθηγήτριες για να είμαστε ασφαλείς και εκεί ανησύχησα λίγο» προσθέτει άλλη μαθήτρια του σχολείου.

Μετά από λίγη ώρα έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και ο δράστης συνελήφθη.

Διαβάστε επίσης

Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο: Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα;

Οι κροτίδες και τα βεγγαλικά δεν είναι παιχνίδια, αλλά άκρως επικίνδυνα υλικά

Ροή Ειδήσεων