Στάσεις εργασίας στα σχολεία με το καλημέρα – Τι ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ

Στάσεις εργασίας στα σχολεία με το καλημέρα – Τι ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ

Στάσεις εργασίας στα σχολεία με το καλημέρα ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) καθώς όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη για να συζητήσουν τα άλυτα προβλήματα στα δημόσια σχολεία, αλλά δεν έχουν πάρει απάντηση.

Η «διευκολυντική», όπως τη χαρακτηρίζει η ΟΛΜΕ, στάση εργασίας προκηρύχθηκε για την Πέμπτη 12:00 με 14:00

Στην ανακοίνωσή τους η επισημαίνει ότι η σχολική χρονιά ξεκινάει με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων (κενά, κτιριακά προβλήματα, μονιμοποίηση νεοδιόριστων κ.α.), ενώ οι πλημμύρες στη Θεσσαλία έρχονται να προσθέσουν και νέα προβλήματα με ανυπολόγιστες συνέπειες. Για τους λόγους αυτούς το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 1.30 μ.μ., απαιτώντας από τον υπουργό να δεχτεί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και να δώσει λύσεις. Για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, προκηρύχθηκε 2ωρη στάση εργασίας 12-2 μ.μ.

Όπως σημειώνει η ΟΛΜΕ, από την προηγούμενη βδομάδα, ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων αλλά και για να εξευρεθούν λύσεις στα τεράστια προβλήματα που πρόεκυψαν σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες στον Έβρο και τη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες.

Ωστόσο το αίτημά της δεν απαντήθηκε ποτέ από τον υπουργό, συνεπώς καλεί τους εκπαιδευτικούς της Αττικής να παραστούν στην κινητοποίηση και τις ΕΛΜΕ της υπόλοιπης χώρας να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις ΔΔΕ της περιοχής τους γιατί όπως λένε «είναι θλιβερό και πρωτοφανές, υπουργός Παιδείας να αρνείται συνάντηση με την ΟΛΜΕ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ειδικά όταν τα προβλήματα στις πληγείσες περιοχές είναι ανυπολόγιστα».

3ωρες στάσεις εργασίας και για την αξιολόγηση

Επίσης, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Τρίτη 12/9 έως και Παρασκευή 29/09/2023 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κ.λπ.).

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Στάνκογλου: “Χωρίσαμε αλλά έχω τη συνεπιμέλεια των παιδιών – Έχουμε τρελή συνεννόηση”

Ανατροπή με τη λειτουργία των σχολείων στη Θεσσαλία: “Μπορεί να ανοίξουν μετά από μήνες” – Το σχέδιο του Υπ. Παιδείας

Γυναικοκτονία στην Καλαμαριά: Ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. δίπλα στα παιδιά που έχασαν τους γονείς τους