Η γωνιά των εκπαιδευτικών στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσ/νίκης

Η γωνιά των εκπαιδευτικών στην 8η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσ/νίκης

Στα πλαίσια της 8ης Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη εκτός των παιδιών, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήρια με μεγάλο ενδιαφέρον. Εμείς σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τη διεύθυνση όπου θα μπείτε για να συμπληρώσετε τις φόρμες συμμετοχής.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

16:00-17:00

«Η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών»
Ομιλητές: Παναγιώτης Κουμαράς, Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ., Φανή Σέρογλου, Επίκουρος Καθηγήτρια, Αναστασία Δημητρίου, Επίκουρος Καθηγήτρια Προσχολικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Θ.
Οργάνωση: Εκδόσεις Επίκεντρο

17:00-19:00

«Εργαστήρι ορθογραφίας»
Το «Εργαστήρι Ορθογραφίας» απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κυρίως φιλολόγους). Σε αυτό οι Γιώργος Παπαναστασίου (Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών) και Βάσω Μελικίδου (εκπαιδευτικός, συνεργάτρια του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών) θα παρουσιάσουν μια μέθοδο κατηγοριοποίησης και ερμηνείας των ορθογραφικών λαθών και μια διδακτική πρόταση για την αντιμετώπισή τους στην τάξη.
Οργάνωση: Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών

20:00-21:00

«Λογοτεχνία και Εκπαίδευση»
Θα συζητήσουν οι: Χρίστος Τσολάκης, Ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ.-Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Γιάννης Τζανής, Δρ. Ιστορίας, Επιτ. Σχολικός Σύμβουλος-Αντιπρόεδρος Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσ/νίκης, Ελένη Μερκενίδου, Δρ. Φιλοσοφίας, καθηγήτρια Μ.Ε.-Ποιήτρια. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «Ο Φιλόλογος». Οι ομιλητές θα διερευνήσουν τους τρόπους-μεθόδους διδασκαλίας των λογοτεχνικών κειμένων στη μέση παιδεία.
Οργάνωση: Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης

http://www.thessalonikibookfair.com/2011/index.asp