Αυτοί είναι οι μαθητές που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022»

Αυτοί είναι οι μαθητές που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022»

Στις 24-26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναύπλιο των είκοσι τεσσάρων (24) διακριθέντων/εισών μαθητών/τριών στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους με θέμα: «Μνήμες Μικράς Ασίας-Πόντου: 1922-2022», που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Ειδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 ετών από τη Μικρασιατική τραγωδία.

Την Τρίτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητών/τριών στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου, του Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου
π. Θεόκλητου Μέντη, του Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Πετράκου και εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου οι διακριθέντες μετά των συνοδών εκπαιδευτικών τους επισκέφθηκαν το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοχάρης Βαρνάβας, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Μαθητές/τριες της Β’ και Γ’ τάξεως Γυμνασίου δημιούργησαν βίντεο, εμπνευσμένοι/ες από μία από τις παρακάτω προσωπικότητες, οι οποίες είτε γεννήθηκαν και ανατράφηκαν είτε ανέπτυξαν σημαντική δράση στη Μικρά Ασία και στον Πόντο: Μέγας Βασίλειος, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας, Ευθύμιος, Επίσκοπος Ζήλων (Άγιος και εθνοϊερομάρτυρας, 1921), Φιλιώ Χαϊδεμένου και Νικόλαος Καπετανίδης (Ήρωας του Πόντου, 1921).

Απονεμήθηκαν πέντε (5) Βραβεία και τρεις (3) Τιμητικοί Έπαινοι, ως ακολούθως:

ΒΡΑΒΕΙΑ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Με όπλο την πένα (Νίκος Καπετανίδης)

  • 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΙΛΚΙΣ Νίκος Καπετανίδης – Η Ταινία

  • ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΗΣ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ Νίκος Καπετανίδης: Ποντιακόν λάλεμα

 

  • 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Η Φιλιώ Χαϊδεμένου αφηγείται…

  • 11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μέγας Βασίλειος: ένας κορυφαίος ιεράρχης

ΤΙΜΗΤΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ σε μαθητές/τριες των σχολείων:

  • ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Μεγάλος Βασίλειος. Ο διωγμός από τη γη του

  • ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Νίκος Καπετανίδης- Η αδούλωτη πένα του Πόντου

 

  • ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μνήμες Μικράς Ασίας – Άγιος Βασίλειος

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ευχαριστεί θερμά όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/ριες στον διαγωνισμό και συγχαίρει τους/τις διακριθέντες/είσες, τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν αποτελεσματικά την όλη προσπάθεια και ιδιαίτερα τους γονείς των παιδιών.

Ευχαριστεί, επίσης, για τη συνδιοργάνωση την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητας για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Διαβάστε επίσης:

Αρσάκειο: Ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου θύμα bullying – Τι καταγγέλει η μητέρα του

Πειραματικά Σχολεία 2023: Σήμερα το απόγευμα σε ζωντανή μετάδοση η ηλεκτρονική κλήρωση

«Ήρθε η μάνα του και…Ήταν η κακιά ώρα» – Σπαραγμός για τον 14χρονο Γαβριήλ που σκοτώθηκε σε βόλτα με το ποδήλατο