10 προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 3 ετών

επιτραπέζια παιχνίδια

10 προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 3 ετών

Και γενικά για παιδιά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία.

Η περίοδος των τριών ετών είναι μια σημαντική φάση στην ανάπτυξη των παιδιών, όπου η παιδαγωγική αξία των παιχνιδιών αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Τα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους. Παρακάτω θα δούμε δέκα συναρπαστικά επιτραπέζια παιχνίδια που είναι ιδανικά για παιδιά ηλικίας 3 ετών, προσφέροντας τους μια ευκαιρία να διασκεδάσουν και να μάθουν ταυτόχρονα. Από παιχνίδια ενίσχυσης των κινητικών δεξιοτήτων μέχρι διασκεδαστικά παιχνίδια, αυτή η λίστα δίνει μια ποικιλία επιλογών που είναι εκπαιδευτικές και διασκεδαστικές ταυτόχρονα.

10 προτάσεις για επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά ηλικίας 3 ετών

Πίτσα- Πίτσα (Pizza, Pizza) – Ηλικίες 3-7 ετών

Κάντε την τέλεια πίτσα, αλλά προσέξτε μπορεί να υπάρχει ένα έντομο από κάτω!
ένα συναρπαστικό σε χρώματα και σχήματα παιχνίδι αντιστοίχισης για όλη την οικογένεια! Γυρίστε τον περιστρεφόμενο δίσκο και διαλέξτε την κάρτα με τα υλικά ανάλογα το χρώμα ή το σχήμα. Νικητής είναι αυτός που θα γεμίσει το ταμπλό πίτσα, αλλά προσέξτε για τα απαίσια υλικά που θα πρέπει να κάνε στα σκουπίδια!

Αντίθετα από τις συνηθισμένη πίτσα, σε αυτό το παιχνίδι τα υλικά της πίτσα είναι ασυνήθιστα και απαίσια που τα παιδιά το βρίσκουν πολύ αστείο! Μπορείτε με αφορμή τα υλικά να μιλήσετε για τις τροφές με τα παιδιά και να τους ρωτήσετε ποια υλικά θα χρησιμοποιούσαν για να κάνουν την αγαπημένη τους πίτσα.

Βρείτε το εδώ.

Σώσε τα προβατάκια – Από 3 Ετών και πάνω

Τα προβατάκια έχασαν το δρόμο τους ! Όλοι Μαζί βοηθήστε τον μικρό βοσκό να τα βρει και να τα φέρει πίσω στο σπιτάκι τους Προσέξτε γιατί παραμονεύει ο λύκος. Γυρίστε τον τροχό μετακινήστε τον βοσκό στο ταμπλό και μαζέψτε στο σπιτάκι τόσα προβατάκια, όσα τα πεδία που μετακινήθηκε ο μικρός βοσκός. Παίζετε ένας ένας με την σειρά αλλά συνεργάζεστε. Όταν όλα τα προβατάκια φτάσουν στο σπιτάκι όλοι μαζί κερδίζετε το παιχνίδι

Βρείτε το εδώ.

Επιτραπέζιο Ποντικομαχίες – Από 3 Ετών και πάνω

Επιτραπέζιο Ποντικομαχίες

Οι Ποντικομαχίες είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για παιδιά από την προσχολική ηλικία! Εξασκεί την μνήμη, την παρατηρητικότητα ενώ προτρέπει τα παιδιά να κάνουν κινήσεις με προσοχή και ακρίβεια!Παίξτε το μαζί με τα παιδιά για ατελειώτη διασκέδαση! «Τσιμπήστε» τις κάρτες τυριού με το τσιριχτό ποντικάκι και ψάξτε να βρείτε που κρύβονται τα ποντίκια ίδιου χρώματος με το δικό σας. Πρόσέξτε όμως τις πονηρές γατούλες που περιφέρονται και μείνετε μακριά τους. Όποιος βρει τα πιο πολλά ποντίκια κερδίζει!Περιεχόμενα: 32 κάρτες-τυράκια, 4 “τσιριχτά” ποντικάκια.

Bρείτε το εδώ.

Επιτραπέζιο Παιχνίδι Δράση Στη Ζούγκλα – ηλικία 2,5+ ετών

Djeco Επιτραπέζιο Παιχνίδι Δράση Στη Ζούγκλα για 2-4 Παίκτες 2.5+ Ετών

Κατάλληλο για 2-4 παίκτες, ηλικίας 2,5+ ετών

Γίνεται πάρτυ στη ζούγκλα! Φτιάξε μια πυραμίδα, παίξε παιχνίδια και κέρδισε μετάλλια! Ένα παιχνίδι για τους μικρούς της οικογένειας που θα τους βοηθήσει να χειρίζονται αντικείμενα και να αναπτύξουν δεξιότητες!

Βρείτε το εδώ.

Το τερατάκι των χρωμάτων – Ηλικία: 3+

ΤΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Το Τερατάκι ξύπνησε μπερδεμένο, και δεν ξέρει γιατί. Τα συναισθήματά του είναι ανάμικτα, και πρέπει να τα ξεχωρίσει και να βάλει το καθένα στη θέση του. Θα το βοηθήσετε;
Για να τα καταφέρετε, θα πρέπει να μιλήσετε για τα πράγματα που κάνουν και εσάς να αισθάνεστε χαρά, λύπη, θυμό, φόβο ή ηρεμία.
Με τη βοήθειά τη δική σας αλλά και της μικρής του φίλης, σίγουρα θα τα καταφέρει!

Βρείτε το εδώ.

Γκρινιάρης & Χήνα –  ηλικία 3-6 ετών

Κατάλληλο για 2-4 παίκτες, ηλικίας 3-6 ετών.

Κλασικά επιτραπέζια Χήνα- Γκρινιάρης σε βαλιτσάκι από χοντρό πεπιεσμένο χαρτόνι από την εταιρεία Djeco. Οι κανόνες είναι προσαρμοσμένοι για παιδιά μικρότερης ηλικίας, έτσι ώστε να εισαχθούν ομαλά στη φιλοσοφία του επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Βρείτε το εδώ.

Δεινόσαυροι με βούλες (Dotty Dinosaurs) – Ηλικίες 3-6 ετών

Σχήματα και χρώματα σε ένα παιχνίδι αντιστοίχισης με φιλικούς δεινόσαυρους!
Βοηθήστε τους δράκους να βρούν τις χαμένες τους βούλες! Το διασκεδαστικό αυτό παιχνίδι έχει ταμπλό δύο όψεων με δεινόσαυρους, και παίζεται από την μία πλευρά με τα σχήματα και από την άλλη με τα χρώματα. Ρίξτε το ζάρι με το σχήμα ή με το χρώμα και γίνε ο πρώτος που που θα καλύψει το δεινόσαυρο του με τα σωστά κομμάτια.

Οι Dotty Dinosaurs πιτσιλωτοί δεινόσαυροι έχουν όμορφα ζωγραφιτσά σχέδια και διάφορους τύπους δεινοσαύρων που οι γονείς μπορούν να συζητήσουν με τα παιδιά τους. Επίσης θα μπορούν να μιλήσουν και για τα διαφορετικά σχήματα που βλέπουν στο παιχνίδι, από απλά σχήματ αόπως κύκλος και τετράγωνο μέχρι ημικύκλια και εξάγωνα.

Βρείτε το εδώ.

Ξύλινο Επιτραπέζιο Παιχνίδι Σκορ 4 – Ηλικία: 3+

Είναι ένα κλασικό και αγαπημένο παιχνίδι που θα το λατρέψετε και θα σας προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης και μάθησης. Αυτός που θα καταφέρει να τοποθετήσει τα πιόνια του στις σχισμές δημιουργώντας μια γραμμή με 4 πιόνια ίδιου χρώματος είτε διαγώνια, είτε κάθετα, είτε ορθογώνια και παράλληλα να εμποδίσει τον αντίπαλό του να δημιουργήσει τετράδα θα είναι ο νικητής του παιχνιδιού. Τι λέτε θα τα καταφέρετε;

Είναι ιδανικό για 2 παίκτες, όπου ο κάθε παίκτης επιλέγει ένα απο τα δυο χρώματα που διαθέτει η συσκευασία και ρίχνει εναλλάξ τα πιόνια του στις σχισμές δημιουργώντας τετράδα ίδιου χρώματος.

Η συσκευασία περιλαμβάνει μια ξύλινη βάση με ένα ξύλινο ταμπλό και 36 συνολικά πούλια που χωρίζονται σε δυο χρώματα σε πορτοκαλί και σε πράσινο. Είναι κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο και βαμμένα με οικολογικά χρώματα.

Το παιχνίδι αυτό βοηθά το παιδί στην εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας, στην ενίσχυση της παρατηρητικότητας, της συγκέντρωσης, της υπομονής και στην ενδυνάμωση των δακτύλων. Επιπρόσθετα, βοηθά στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, στην εξάσκηση του συντονισμού ματιού -χεριού και παρέχει ευκαιρίες για επανάληψη κρατώντας το ενδιαφέρον του παιδιού σας σε εγρήγορση.

Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Βρείτε το εδώ.

Επιτραπέζιο Συναισθημάτων και Έκφρασης – Από 3 ετών

Πολλά τα συναισθήματα…

Διαγωνιστείτε για το ποιος θα καταφέρει να αντιγράψει με τους πολύχρωμους κύβους του το συναίσθημα που παρουσιάζει η κάρτα!

Περιλαμβάνονται 50 κάρτες συναισθημάτων/εκφράσεων και 4 σετ κύβων για να μπορεί να παίξει όλη η οικογένεια!

Κατάλληλο από 3 ετών

Βρείτε το εδώ.

Παιδική παράσταση – από 3 ετών 

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι παντομίμας για παιδιά. Οι παίκτες γυρίζουν τον τροχό και ανάλογα με το χρώμα στο οποίο θα τοποθετήσουν το πιόνι τους τραβάνε την αντίστοιχη κάρτα. Υπάρχουν 3 κατηγορίες καρτών, αντικείμενο, ζώο, ενέργεια.Γύρισε την κάρτα δες την εικόνα και κάνε τους όλους να μαντέψουν τι κάνεις!

Βρείτε το εδώ.

Διαβάστε επίσης: 

Συγκεντρώνουμε παιδικά βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

Ροή Ειδήσεων