“Έπρεπε να φάω για να έχω την αγάπη της μαμάς μου”: Η ιστορία της Μάρως που παλεύει από παιδί με τη ψυχογενή βουλιμία

“Έπρεπε να φάω για να έχω την αγάπη της μαμάς μου”: Η ιστορία της Μάρως που παλεύει από παιδί με τη ψυχογενή βουλιμία

Η Μάρω από παιδί είχε πρόβλημα με την εικόνα του σώματός της και με το φαγητό, το οποίο αποτελούσε για εκείνη ένα μέσο εκτόνωσης και χαράς. Μιλώντας στο podcast του Αιγινήτειου νοσοκομείου με θέμα τις διατροφικές διαταραχές, η Μάρω μίλησε για τη δική της ιστορία και τη μάχη της με την ψυχογενή βουλιμία, εξηγώντας πώς η μητέρα της ευθύνεται για την παχυσαρκία της από παιδί.

“Για τη μάχη μου με την ψυχογενή βουλιμία, ευθύνεται η μητέρα μου” – Η αληθινή ιστορία της Μάρως

Η εξομολόγηση της Μάρως, συγκινεί. Και δεν είναι πρωτάκουστη, μιας και οι περισσότερες ως παιδιά έχουμε βιώσει την αγωνία των μαμάδων μας να φάμε για να μεγαλώσουμε. Όπως και τις έχουμε ακούσει συνεχώς να μας έλεγαν: “μια μπουκιά για τη μαμά που την αγαπάς¨.

Και αυτή η σύγχυση της μητρικής αγάπης και της ανταπόδοσης από το παιδί, έφερε την Μάρω αντιμέτωπη με τις διατροφικές διαταραχές από πολύ νωρίς.

“Περιμέναμε να επιστρέψει η μητέρα μας στο σπίτι και να μας φέρει κάτι να φάμε, γλυκό, φαγητό. Πάντα κάτι μας έφερνε”, λέει η Μάρω, η οποία εξηγεί πως η αγωνία της μητέρας της ήταν να φάνε. Να φάνε πολύ και συνέχεια. Και ακόμα και αν δεν είχε όρεξη, έτρωγε γιατί στο παιδικό της μυαλό ένιωθε πως έπαιρναν αγάπη από τη μητέρα της μέσα από το φαγητό.

“Ήμουν και είμαι ευαίσθητη. Ήθελα την αγάπη της μητέρας μου. Έπρεπε να φάω για να έχω την αγάπη της μαμάς μου”, λέει. Και συγκλονίζει στο σημείο που παραδέχεται πως το φαγητό συνδέθηκε με το συναίσθημα. “Η μαμά ένιωθε απόρριψη αν δεν τρώγαμε το φαγητό της”, εξομολογείται η Μάρω

Όμως, το φαγητό ήταν και για τη μητέρα της η εύκολη λύση. Όταν γκρίνιαζαν τούς έδινε φαγητό για να ηρεμήσουν.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ιnfowoman.gr

 

Διαβάστε επίσης:

«Λατρεμένε μπαμπά μου έφυγε νωρίς και άδοξα….”: Συγκινεί ο επικήδειος της 21χρονης κόρης του Γιάννη Ιωαννίδη – Η ξεχωριστή σχέση που είχαν

H πλατφόρμα καταγγελιών για περιστατικά bullying μεταξύ ανηλίκων θα βάλει “φρένο” στη νεανική παραβατικότητα

Η Disney γιορτάζει τα 100 χρόνια της και η Vans της κάνει δώρο συλλογές αφιερωμένες σε χαρακτήρες και ιστορίες της!

Ροή Ειδήσεων