Η απόφαση της δικαιοσύνης για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η απόφαση της δικαιοσύνης για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε για την παράσταση των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις μετά από σχετική ανάρτηση του τότε υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη πριν από ένα χρόνο.

Όπως αναφέρει στην σελίδα του στο Facebook το My Dolphin Club σχετικά με την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης με το σόου των δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο:

«Ένοχος κρίθηκε ο ιδιοκτήτης του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου για τις παραστάσεις των δελφινιών βάσει το νόμου 4039/12 και καταδικάστηκε στο ΣΤ’ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σήμερα 27 Οκτωβρίου 2023 σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η ποινική δίωξη προχώρησε κατόπιν καταγγελίας των Όλγα Κήκου, μέλους του Δ.Σ. της Dolphinaria-Free Europe, και Αλέξανδρου Φραντζή, προέδρου του Ιντιτούτου Kητολογικών Ερευνών Πέλαγος.

Εμείς είμαστε πάντα παρόντες σε όλες τις δίκες που αφορούν τα δελφίνια υποστηρίζοντας οικονομικά την ενίσχυση κατηγορίας.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Κήκου, τον κύριο Φραντζή, τον Γιώργο Δημητρίου επικεφαλής της παράταξης “Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής” και τον δικηγόρο μας κύριο Δημήτρη Μπελαντή για την συνεργασία.

Είμαστε σε αναμονή για την εκδίκαση και την δικής μας μήνυσης.»

Το περιστατικό είχε έρθει στη δημοσιότητα και είχε προκαλέσει αντιδράσεις μετά από ανάρτηση του τότε υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την επίσκεψή του στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο όπου παρακολούθησε σόου με δελφίνια, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία. Για το θέμα είχε απαντήσει τότε η διοίκηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Διαβάστε επίσης:

«Έκανε το πεθαμένο για να γλιτώσει»-Οι φωτογραφίες του παιδιού είναι σοκαριστικές

Μια έκθεση που πρέπει να διαβάσετε: «Σπίτι μου, είναι το μυαλό και η καρδιά μου»

Βρέθηκαν λείψανα «παιδιού βαμπίρ»!